Antena 3 Externe Mii de deținuți au fost arși într-o închisoare din Siria

Mii de deținuți au fost arși într-o închisoare din Siria

16 Mai 2017   •   13:08
Mii de deținuți au fost arși într-o închisoare din Siria
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Regimul sirian a ars coruprile a mii de prizonieri, într-un creamtoriu uriaș, din cea mai renumită închisoare a țării, pentru a ascunde amploarea crimelor sale. Corpurile deținuților au fost incinerate lângă închisoarea Sednaya, din afara capitalei Damasc, pentru a gestiona numărul și a distruge dovezile, potrivit click.ro.

Peste 117.000 de persoane au fost reținute în închisorile din Siria, de la începutul revoltei  împotriva președintelu în 2011, estimând că un număr de 70 de prizonieri sunt păstrați în celule de câte cinci. Jones a mărturisit că informația a venit de la câteva grupuri credibile pentru drepturile omului, din surse nonguvernamentale, precum și din ”evaluări ale serviciilor de informații”.

În ultimii cinci ani, până la 13000 de persoane, majoritatea civili considerați că se opun guvernului, au fost spânzurați în secret și fără proces.

În anul 2014, zeci de mii de fotografii ale prizonierilor morți, luate de un militar, cu numele lui de cod Caesar, au fost publicate la strigătul național.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close