x close

Mii de deținuți au fost arși într-o închisoare din Siria

16 Mai 2017   •   13:08
Mii de deținuți au fost arși într-o închisoare din Siria Foto: pixabay.com

Regimul sirian a ars coruprile a mii de prizonieri, într-un creamtoriu uriaș, din cea mai renumită închisoare a țării, pentru a ascunde amploarea crimelor sale. Corpurile deținuților au fost incinerate lângă închisoarea Sednaya, din afara capitalei Damasc, pentru a gestiona numărul și a distruge dovezile, potrivit click.ro.

Peste 117.000 de persoane au fost reținute în închisorile din Siria, de la începutul revoltei  împotriva președintelu în 2011, estimând că un număr de 70 de prizonieri sunt păstrați în celule de câte cinci. Jones a mărturisit că informația a venit de la câteva grupuri credibile pentru drepturile omului, din surse nonguvernamentale, precum și din ”evaluări ale serviciilor de informații”.

În ultimii cinci ani, până la 13000 de persoane, majoritatea civili considerați că se opun guvernului, au fost spânzurați în secret și fără proces.

În anul 2014, zeci de mii de fotografii ale prizonierilor morți, luate de un militar, cu numele lui de cod Caesar, au fost publicate la strigătul național.

Citeşte mai multe despre:

detinuti inchisoare Siria arsi
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati