Antena 3 CNN Externe Mii de oameni, în Piaţa Sfântul Petru pentru ultima audienţă a Papei. Sfântul Părinte evocă "apele agitate" din perioada Pontificatului său

Mii de oameni, în Piaţa Sfântul Petru pentru ultima audienţă a Papei. Sfântul Părinte evocă "apele agitate" din perioada Pontificatului său

Mii de oameni, în Piaţa Sfântul Petru pentru ultima audienţă a Papei. Sfântul Părinte evocă "apele agitate" din perioada Pontificatului său
de O.P.    |    S.T.    |    27 Feb 2013   •   14:28

Papa Benedict își ia rămas bun de la credincioșii și pelerinii reuniți, astăzi, în Piața Sfântul Petru din Vatican, în ultima sa audiență publică.

Un număr de 50.000 de bilete au fost rezervate pentru participarea la audienţă, fără a pune la socoteală zecile de mii de persoane care se vor afla în exterior, fără bilete, în piaţă şi pe Via della Conciliazione, bulevardul care conduce la Vatican.

UPDATE 14:00- Papa Benedict al XVI-lea a vorbit în limba română în timpul ultimei audienţe generale. Suveranul Pontif le-a mulţumit credincioşilor români veniţi în Piaţa Sfântul Petru.

Sfântul Părinte a binecuvântat mulţimea de credincioşi, aproape 200.000 de oameni, care s-au strâns din toate colţurile lumii pentru a participa la istoricul eveniment.

UPDATE
- Papa Benedict al XVI-lea a evocat miercuri "apele agitate" din perioada Pontificatului său, adăugând totodată că "Dumnezeu nu va lăsa Biserica să se scufunde".

"Sunt într-adevăr emoţionat şi văd Biserica vie", a declarat Papa, răspunzând aclamaţiilor călduroase ale mulţimii, după care şi-a început cateheza.

În opt ani de Pontificat, a recunoscut el, făcând aluzie la scandaluri şi controverse, "au existat momente deloc uşoare, în care apele erau agitate şi vântul potrivnic, ca în întreaga istorie a Bisericii, iar Domnul părea că doarme. Dar tot timpul am ştiut că barca Bisericii nu este a mea, nu este a noastră, că este barca Lui şi nu o va lăsa să se scufunde", a subliniat el.



În ziua următoare, după ce îi va saluta pe cardinali, Joseph Ratzinger va părăsi Vaticanul, fără ceremonie, pentru a se retrage în rugăciune şi studiu, cu titlul de 'Sanctitatea Sa Benedict al XVI-lea, papă emerit', la reşedinţa de vară din Castel Gandolfo.



Ultimul 'act public' va fi salutul adresat credincioşilor din dioceza Albano din balconul palatului din Castel Gandolfo, prevăzut joi, potrivit presei italiene.


×
Subiecte în articol: Papa Benedict
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close