Antena 3 CNN Externe Ministerul apărării din Ucraina: ”Atacul informatic e unul fără precedent”

Ministerul apărării din Ucraina: ”Atacul informatic e unul fără precedent”

Ministerul Apărării a spus că portalul web al ministerului a fost supus unui atac DoS fără precedent, care este încă în desfășurare.

Ministerul apărării din Ucraina: ”Atacul informatic e unul fără precedent”
Sursa foto: Pexels/Sora Shimazaki
de Alexandra Ionescu    |    16 Feb 2022   •   11:23

Se pare că atacul cibernetic are ca scop maximizarea încărcării capacităților serverului pe care rulează site-ul. Despre acest lucru a relatat serviciul de presă al departamentului pe pagina de Facebook.

Ministerul Apărării a adăugat că atacatorii probabil știau că site-ul Ministerului Apărării este protejat de atacurile clasice DDoS, așa că au recurs la căutarea vulnerabilităților în codul site-ului propriu-zis.

„Putem afirma că, din păcate, au reușit”, a adăugat Ministerul Apărării.

Specialiștii ministerului au instituit protecție suplimentară și au efectuat unele lucrări tehnice pentru a restabili funcționarea normală a site-ului.

Departamentul Apărării a mai spus că SUA au oferit deja sprijin, consiliere tehnică și servicii suplimentare de protecție. Specialiștii Departamentului de Apărare au direcționat tot traficul site-ului printr-un serviciu suplimentar de protecție situat în Statele Unite pentru a evita posibilitatea atacurilor DDoS, potrivit Reuters.

Un atac informatic asupra mai multor instituții din Ucraina a fost semnalat marți, pe rețelele sociale. Ulterior, Centrul ucrainean de securitate cibernetică a anunțat că site-urile web ale Ministerului ucrainean al Apărării şi ale băncilor Privatbank şi Oshadbank au fost supuse unui atac cibernetic.

Centrul ucrainean de securitate cibernetică a declarat că Rusia ar putea fi de vină pentru atac, a relatat agenţia rusă de ştiri TASS. Un mesaj de pe pagina principală a site-ului web al Ministerului ucrainean al Apărării spunea că acesta se află în întreţinere, potrivit Reuters.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close