Antena 3 CNN Externe Ministerul Afacerilor Externe, anunț despre testul nuclear din Coreea de Nord

Ministerul Afacerilor Externe, anunț despre testul nuclear din Coreea de Nord

Ministerul Afacerilor Externe, anunț despre testul nuclear din Coreea de Nord
06 Ian 2016   •   16:43

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) susține că, în cazul în care se va confirma, testul nuclear efectuat de Coreea reprezintă o provocare la adresa păcii și securității în regiune.

"Ministerul Afacerilor Externe își exprimă îngrijorarea cu privire la anunțul Republicii Populare Democrate Coreene de la 6 ianuarie 2015, conform căruia a testat o bombă cu hidrogen. Dacă se confirmă, așa cum a subliniat și Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate, Federica Mogherini, testul nuclear efectuat de autoritățile nord-coreene încalcă rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU și reprezintă o provocare la adresa păcii și securității în regiune", se arată într-un comunicat prezentat de Agerpres.

MAE subliniază că România, în calitate de președinte al Comisiei Pregătitoare a Organizației privind interzicerea totală a testelor nucleare, va continua să monitorizeze cu atenție evoluțiile privind dosarul nuclear nord-coreean și implicațiile sale în plan regional și global.

Autorităţile de la Phenian au declarat că au testat cu succes în această dimineaţă o bombă "miniaturizată" cu hidrogen. Anunţul a fost făcut de televiziunea de stat.


×
Subiecte în articol: MAE Coreea de Nord
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close