Antena 3 Externe Ministerul polonez al Economiei, ocupat de Greenpeace. Zeci de protestatari, pe acoperişul instituţiei

Ministerul polonez al Economiei, ocupat de Greenpeace. Zeci de protestatari, pe acoperişul instituţiei

18 Noi 2013   •   17:36
Ministerul polonez al Economiei, ocupat de Greenpeace. Zeci de protestatari, pe acoperişul instituţiei
Sursa foto: Foto: Agerpres

Zeci de militanţi ai Greenpeace s-au instalat luni pe acoperişul sediului Ministerului polonez al Economiei, relatează AFP.

Un banner în culorile alb şi roşu ale drapelului polonez a fost amplasat pe faţada clădirii, cu mesajul: "Cine guvernează Polonia, industria cărbunelui sau poporul?".

40 de militanţi au arborat pe acoperiş mai multe steaguri, între care al Canadei, al Statelor Unite, al Japoniei, Marii Britanii, Germaniei, Braziliei şi Uniunii Europene.

"Summitul internaţional pe tema cărbunelui şi climei" este organizat de Asociaţia mondială a cărbunelui, la 18 şi 19 noiembrie, cu participarea principalelor companii mondiale din sectorul cărbunelui şi energiei şi a unor reprezentanţi ai industriilor consumatoare de cărbune.

Aproximativ 95 la sută din electricitatea din Polonia este produsă de centrale pe cărbune, de care ţara abundă şi pe care vrea să le folosească în continuare.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close