Antena 3 CNN Externe Ministru canadian: Vom suplimenta ajutorul umanitar pentru Siria

Ministru canadian: Vom suplimenta ajutorul umanitar pentru Siria

Ministru canadian: Vom suplimenta ajutorul umanitar pentru Siria
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
26 Iul 2012   •   09:59

Canada este pe cale să îşi suplimenteze ajutorul umanitar către Siria, a declarat miercuri şeful diplomaţiei canadiene, arătându-şi în acelaşi timp îngrijorarea în ceea ce priveşte stocul de arme chimice al regimului de la Damasc, relatează AFP.
   
Ministrul Afacerilor Externe, John Baird (foto), a susţinut această propunere după ce s-a întâlnit în Ottawa cu reprezentanţi ai Consiliului Naţional Sirian, principala formaţiune de opoziţie în străinătate, ai Consiliului Canadian Sirian şi cu misionarul iezuit, Paolo Dall'Oglio, expilzat din Siria pentru critici aduse regimului.
   
"A fost o conversaţie importantă despre nevoile de ajutor umanitar" din Siria precum şi din ţările vecine: Liban, Turcia, Iordania, a declarat Baird.
     
Canada este pe poziţia a treia în ceea ce priveşte ajutorul umanitar pentru Siria, fiind estimat la valoarea de 8,5 milioane de dolari canadieni, ministrul susţinând însă că "Canada poate face mai multe şi va face mai multe".   
   
După ce regimul de la Damasc a admis că posedă arme chimice - în pofida angajamentului său de a nu le folosi asupra propriilor cetăţeni - Baird a declarat că este preocupat de posibilitatea aceasta, dar şi de securitatea armelor chimice, înainte şi după eventuala înlăturare a regimului.  
  

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close