Antena 3 CNN Externe Ministru francez: Romii infractori vor fi amprentaţi ca să nu poată reveni în Franţa

Ministru francez: Romii infractori vor fi amprentaţi ca să nu poată reveni în Franţa

Ministru francez: Romii infractori vor fi amprentaţi ca să nu poată reveni în Franţa
Sursa foto: Foto: Intact Images
29 Iul 2010   •   19:10

Ministrul francez de Interne, Brice Hortefeux, a declarat joi într-un interviu acordat postului de radio RTL, că romii aflaţi în situaţie ilegală vor fi împiedicaţi să revină în Franţa prin prelevarea amprentelor digitale în momentul expulzării lor în România sau Bulgaria.

"Am decis să reactivăm un fişier care este deja validat de C.N.I.L (autoritatea franceză pentru protecţia datelor personale-n.r.) şi care, graţie amprentelor digitale, va împiedica aceste reveniri."

"Astfel, aceste reveniri nu vor mai fi posibile. Nu va mai exista posibilitatea de a frauda. Şi acesta este, natural, obiectivul oricărui stat, al oricărei puteri publice, să lupte împotriva fraudei", a precizat ministrul francez care a adăugat că autorităţile din Franţa vor dărâma două tabere ilegale de romi săptămânal.

În anul 2009, autorităţile franceze au acordat un ajutor financiar romilor pentru a se întoarce în ţările lor de origine, însă măsura nu a dat roade. O mare parte dintre romii care au beneficiat de ajutor au revenit în Franţa.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: Franta romi
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close