Antena 3 CNN Externe Ministrul de interne din Mexic a supravieţuit prăbuşirii unui elicopter, în drum spre epicentrul cutremurului

Ministrul de interne din Mexic a supravieţuit prăbuşirii unui elicopter, în drum spre epicentrul cutremurului

Ministrul de interne din Mexic a supravieţuit prăbuşirii unui elicopter, în drum spre epicentrul cutremurului
Sursa foto: foto: Pixabay.com
17 Feb 2018   •   10:30

Mai mulţi oameni au murit la sol după prăbuşirea elicopterului cu care ministrul de interne mexican, Alfonso Navarrete, se deplasa vineri seara în zona afectată de un puternic cutremur, a anunţat preşedintele ţării Enrique Pena Nieto, care a precizat că ministrul este nevătămat.

În elicopter se aflau guvernatorul statului Oaxaca, Alejandro Murat, şi mai mulţi funcţionari. Aceştia se deplasau spre oraşul Pinotepa de San Luis, la aproximativ 600 de kilometri sud de Ciudad de Mexico, în zona din statul Oaxaca lovită cu câteva ore mai devreme (23:39 GMT, 05:39 p.m. ora locală) de un seism de 7,2 grade. Cutremurul, puternic resimţit în capitală, nu a făcut nici victime, nici pagube importante, potrivit primelor informaţii anunţate de autorităţi.

"Ministrul Naverrete şi guvernatorul Alejandro Murat, precum şi echipajul sunt sănătoşi şi nevătămaţi", a scris Penor Nieto miercuri seara pe Twitter, citat de AFP.

"Din păcate, mulţi oameni de la faţa locului şi-au pierdut viaţa, iar alţii sunt răniţi", a adăugat preşedintele, care a transmis condoleanţe familiilor victimelor.

Alfonso Navarrete a declarat pentru postul de televiziune Televisa că pilotul elicopterului militar a pierdut controlul aparatului la o înălţime de aproximativ 40 de metri faţă de sol.

Un reporter al postului de televiziune citat care călătorea în elicopter a spus că aparatul a căzut brusc după ce a generat un nor mare de praf în locul unde s-a prăbuşit. Jurnalistul, care a putut să părăsească avionul avariat cu ajutorul soldaţilor, a spus că a văzut cel puţin "trei cadavre".

Aproximativ 1 milion de gospodării au suferit întreruperi temporare ale energiei după cutremur. Unele clădiri au fost avariate în localităţile din apropierea epicentrului. Toată lumea a ieşit pe stradă când au sunat sirenele. "A fost alarmă, panică, frică", a spus Roxana Hernandes, rezident al oraşului Juchitan, conform DPA.

Au fost înregistrate în total 150 de replici, dintre care cea mai puternică a avut o magnitudine de 5,9.

Aproximativ 100 de persoane au fost ucise în Oaxaca la începutul lunii septembrie 2017, când un cutremur de magnitudine 8,2 a lovit regiunea, distrugând multe case.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: cutremur mexic
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close