Antena 3 CNN Externe Ministrul francez de Externe: Există riscul ca cei care aşteaptă raportul ONU să fie dezamăgiţi

Ministrul francez de Externe: Există riscul ca cei care aşteaptă raportul ONU să fie dezamăgiţi

Ministrul francez de Externe: Există riscul ca cei care aşteaptă raportul ONU să fie dezamăgiţi
de M.T.    |    06 Sep 2013   •   19:19

Ministrul francez de Externe Laurent Fabius, a declarat, vineri, la Vilnius, că există un mare risc ca cei care aşteaptă raportul ONU cu privire la atacul cu arme chimice din Siria sp fie dezamăgiţi, pentru că acesta nu ar urma să indice şi cine au fost autorii acestuia, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Problema raportului este că are în vedere stabilirea existenţei sau nu a unui masacru chimic. Dar, acum, toată lumea spune acest lucru, inclusiv cei care iniţial au negat acest atac chimic”, a explicat Fabius, citându-i aici pe ruşi, iranieni şi „chiar pe sirieni”, care „sunt de acord acum asupra faptului că a avut loc un masacru chimic”.

„Inspectorii vor răspunde unei întrebări al cărei răspuns este cunoscut deja de toată lumea”, a continuat Fabius. Dar, „ei nu au fost însărcinaţi să ancheteze” asupra „celeilalte probleme, care este hotărâtoare şi asupra căreia deţinem probe: cine a comis acest masacru chimic?”, a adăugat oficialul francez.

„Mulţi oameni spun că trebuie să aşteptăm raportul inspectorilor, dar există riscul să fie dezamăgiţi”, a concluzionat Fabius.

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close