Antena 3 CNN Externe Ministrul francez de Externe: Raportul ONU privind utilizarea armelor chimice în Siria va fi făcut public „probabil luni”

Ministrul francez de Externe: Raportul ONU privind utilizarea armelor chimice în Siria va fi făcut public „probabil luni”

Ministrul francez de Externe: Raportul ONU privind utilizarea armelor chimice în Siria va fi făcut public „probabil luni”
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    12 Sep 2013   •   11:42

Raportul Inspectorilor ONU privind utilizarea de arme chimice în Siria va fi făcut public „probabil luni”, a anunţat, joi, ministrul francez de Externe, Laurent Fabius, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Raportul va spune că a avut loc un masacru chimic. Vor fi cu siguranţă indicii în acest sens”, a afirmat Fabius.

Şeful diplomaţiei franceze a adăugat că „săptămâna viitoare se va şti care sunt intenţiile iniţiale, dacă arsenalul chimic al Siriei poate fi controlat sau nu”, aşa cum a propus Rusia.

Laurent Fabius a precizat că a avut o întrevedere cu secretarul de stat american, John Kerry, înainte ca acesta să se întâlnească joi, la Geneva, cu ministrul rus de externe, Serghei Lavrov.

Franţa va lua măsuri pentru a facilita primirea de refugiaţi sirieni, a anunţat de asemenea Fabius, potrivit radio RTL, în timp ce mai multe asociaţii au criticat Parisul pentru politica în domeniul azilului.

„Am dat instrucţiuni pentru ca cererile de azil să poată fi soluţionate mai rapid decât în trecut”, a menţionat oficialul francez.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close