Antena 3 CNN Externe Ministrul german de Finanţe: Americanii nu au nevoie de lecţii. Au nevoie doar de un acord

Ministrul german de Finanţe: Americanii nu au nevoie de lecţii. Au nevoie doar de un acord

Ministrul german de Finanţe: Americanii nu au nevoie de lecţii. Au nevoie doar de un acord
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
12 Oct 2013   •   19:16
Liderii americani nu au nevoie de 'lecţii' pentru a ieşi din impasul lor bugetar, care ţine economia mondială în suspans, a afirmat în noaptea de vineri spre sâmbătă, la Washington, ministrul german al Finanţelor, Wolfgang Schaeuble, relatează AFP, conform Agerpres.
 
'Ei nu au nevoie de o lecţie. Au nevoie doar de puterea de a ajunge la un acord' între democraţi şi republicani pentru a pune capăt paraliziei statului federal şi pentru a ridica plafonul legal al datoriei de stat, a declarat pentru presă ministrul german, prezent la Washington, alături de alţi lideri economici mondiali, pentru reuniuni ale FMI, Băncii Mondiale şi miniştrilor de finanţe din statele membre G-20.
 
Vineri, membrii G-20 şi-au exprimat oficial îngrijorarea cu privire la blocajul american în comunicatul final al reuniunii, cerând Washingtonului să acţioneze de urgenţă, aminteşte agenia de presă franceză.
 
Dacă nu se va ajunge la un acord privind plafonul datoriei până joia viitoare, Statele Unite, cea mai mare economie mondială, ar putea intra în incapacitate de plată.
 
'Un faliment al Statelor Unite este, în realitate, de neconceput. Consecinţele sunt greu de estimat', a declarat Schaeuble, adăugând că, în această eventualitate, Europa 'nu ar fi, fără îndoială, cea mai afectată'. 
 

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close