Antena 3 CNN Externe Mircea Badea, despre avionul doborât în Ucraina: Orice e posibil. Cea mai plauzibilă e varianta atacului intenţionat, dar de ce?

Mircea Badea, despre avionul doborât în Ucraina: Orice e posibil. Cea mai plauzibilă e varianta atacului intenţionat, dar de ce?

Mircea Badea, despre avionul doborât în Ucraina: Orice e posibil. Cea mai plauzibilă e varianta atacului intenţionat, dar de ce?
de M.C.    |    17 Iul 2014   •   23:45

Mircea Badea a vorbit joi, în cadrul emisiunii "În gura presei", despre incidentul aviatic în care peste 300 de persoane şi-au pierdut viaţa. Realizatorul Antena 3 a prezentat succint faptele şi a pus una dintre puţinele întrebări pertinente în acest moment, "cine" şi "de ce?".

"Întrebarea este cine să fi făcut aşa ceva şi desigur, de ce? Sunt multe informaţii contradictorii, nu avem certitudini deloc. Există variante conform cărora nişte lideri ai separatiştilor proruşi ar fi revendicat un atac cu rachete asupra unui avion militar, numai că momentul când s-a produs această afirmaţie e foarte aproape de momentul în care s-a prăbuşit avionul ăsta" a explicat Mircea Badea.

"Oricine putea înregistra o convorbire între doi cetăţeni. Identitatea lor, veridicitatea lor, sunt foarte greu de verificat. Principala întrebare când ai de a face cu aşa ceva, un avion în care ne puteam afla oricare dintre noi, poate că am trecut chiar pe acolo, asta ni se putea întâmpla oricăruia dintre noi. Şi te pomeneşti că mori. De ce? Că trag unii cu rachete în tine. Cui ar folosi aşa ceva? Presupunând că materialele puse de serviciile secrete ucrainene ar fi pe bune...cui ar folosi aşa ceva? Să fi fost vorba despre o greşeală? Foarte greu de crezut, e o treabă de bun-simţ, pe un banal radar îţi dai seama dacă e o cursă comercială, civilă, sau un avion militar. Până la urmă orice e posibil...rămâne totuşi cea mai plauzibilă varianta atacului intenţionat. Cu ce ar beneficia separatiştii? Cu nimic. Cu ce ar beneficia Rusia? Nu văd niciun beneficiu. Vor apărea voci că ucrainenii au înscenat asta, e complicat" a mai spus realizatorul Antena 3.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close