Antena 3 CNN Externe Mircea Geoană: "Facem apel la Federaţia rusă să revină la masa dialogului"

Mircea Geoană: "Facem apel la Federaţia rusă să revină la masa dialogului"

Urmează, cel mai probabil, zile importante pentru soarta Europei şi pentru sistemul de securitate al continentului, a spus Mircea Geoană, la finalul conferinţei de securitate de la Munchen. 

Mircea Geoană: "Facem apel la Federaţia rusă să revină la masa dialogului"
Sursa foto: captura Facebook
de Georgiana Adam    |    21 Feb 2022   •   12:39

Totodată, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a făcut din nou apel la Federaţia Rusă să revină la masa dialogului.  

"Timpul pentru diplomaţie încă nu s-a încheiat. Sperăm şi facem apel la Federaţia rusă să revină la masa dialogului şi la masa Consiliului NATO-Rusia, aşa cum am făcut şi i invitaţie scrisă, reînnoită de secretarul general în urmă cu două zile. 

Sperăm ca acest lucru să producă rezultate pozitive. În cazul în care Federaţia rusă va alege cealaltă opţiune, suntem hotărâţi să apărăm fiecare centimetru pătrat din teritoriul aliat, din România până în zona Mării Baltice, de pe coasta Pacificului până pe coasta Mării Negre.

Sperăm ca înţelepciunea şi diplomaţia să fie soluţia pe care Federaţia rusă o alege şi suntem pregătiţi pentru zile, probabil decisive, pentru istoria Europei şi pentru sistemul de securitate al continentului nostru", a spus secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană.

×
Subiecte în articol: Mircea Geoană Rusia
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close