Antena 3 CNN Externe Misionara americană infectată cu virusul Ebola se simte bine, după ce a fost tratată cu un ser experimental

Misionara americană infectată cu virusul Ebola se simte bine, după ce a fost tratată cu un ser experimental

Misionara americană infectată cu virusul Ebola se simte bine, după ce a fost tratată cu un ser experimental
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    12 Aug 2014   •   22:00

Misionara americană Nancy Writebol, infectată cu virusul Ebola în Africa, se simte bine, după ce a fost tratată cu un ser experimental, a declarat, marţi, fiul ei, informează AFP, citată de Agerpres.

„Se simte bine. Vedem că starea sa fizică s-a ameliorat, ochii i s-au luminat, râde şi glumeşte puţin”, a spus Jeremy Writebol pentru postul de televiziune american NBC, adăugând că medicii care o tratează cred că mama sa se va reface complet. 

Nancy Writebol a fost tratată cu serul experimental ZMap, care nu a fost testat pe oameni, dar s-a dovedit foarte eficient în cazul maimuţelor.

Acelaşi tratament a fost primit şi de doctorul Kent Brantly, alături de care a lucrat Nancy Writebol.

Starea doctorului Brantly (33 de ani), internat la rândul său într-o unitate a Spitalului Universitar Emory, din Atlanta, statul Georgia, pare să se fi ameliorat mai repede decât cea a lui Nancy Writebol, în vârstă de 60 de ani.

Soţul lui Nancy Writebol s-a întors din Liberia luni şi rămâne în carantină, verificându-se în mod regulat dacă prezintă simptome precum febră, dureri musculare, diaree şi vărsături. Perioada de incubare a virusului Ebola durează între 2 şi 21 zile.

Epidemia fără precedent de Ebola a afectat 1.848 de persoane şi a provocat numeroase decese în Guineea, Sierra Leone, Liberia şi Nigeria, potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Potrivit OMS, rata de mortalitate în rândul persoanelor infectate atinge aproape 55% în cazul epidemiei care a lovit cele patru ţări din Africa de Vest.

×
Subiecte în articol: Ebola epidemie de ebola
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close