Antena 3 CNN Externe Moldova speră ca Rusia şi Ucraina să se angajaze la rezolvarea conflictului transnistrean

Moldova speră ca Rusia şi Ucraina să se angajaze la rezolvarea conflictului transnistrean

Moldova speră ca Rusia şi Ucraina să se angajaze la rezolvarea conflictului transnistrean
Sursa foto: transnistria
19 Mai 2010   •   10:27

Premierul moldovean Vlad Filat a declarat că speră că Rusia şi Ucraina vor reafirma intenţia de a rezolva conflictul transnistrean, la summitul de la Kiev.

Filat a declarat că nu este la curent cu conţinutul viitoarei declaraţii ruso-ucrainene despre regiunea separatistă moldoveană Transnistria, dar se aşteaptă să continue actualele angajamente a tuturor părţilor implicate în rezolvarea conflictului.

O declaraţie a ministerului ucrainea de Externe menţiona săptămâna trecută că preşedintele rus, Dmitri Medvedev, va emite o declaraţie comună privind Transnistria cu noul lider de la Kiev, Viktor Ianukovici, în timpul vizitei la Kiev, ce a debutat pe 17 mai.

Presa rusă scrie că este de aşteptat ca Medvedev şi Ianukovici să fie de acord cu restricţii comerciale mai lejere, ca parte a unui acord pentru a readuce guvernul separatist de la Tiraspol la masa negocierilor.
Guvernul moldovean a respins relatările ca "pure speculaţii."

Filat a declarat că speră ca Uniunea Europeană să fie mai implicată în încercarea de rezolvare a conflictului transnistrean. El a reamintit asigurările pe care le-a primit în timpul unei vizite la Berlin săptămâna trecută, când cancelarul german Angela Merkel a declarat că va vorbi personal cu conducerea Rusiei despre Transnistria.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Vlad Filat
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close