Antena 3 Externe Moldova speră ca Rusia şi Ucraina să se angajaze la rezolvarea conflictului transnistrean

Moldova speră ca Rusia şi Ucraina să se angajaze la rezolvarea conflictului transnistrean

19 Mai 2010   •   10:27
Moldova speră ca Rusia şi Ucraina să se angajaze la rezolvarea conflictului transnistrean
Sursa foto: transnistria

Premierul moldovean Vlad Filat a declarat că speră că Rusia şi Ucraina vor reafirma intenţia de a rezolva conflictul transnistrean, la summitul de la Kiev.

Filat a declarat că nu este la curent cu conţinutul viitoarei declaraţii ruso-ucrainene despre regiunea separatistă moldoveană Transnistria, dar se aşteaptă să continue actualele angajamente a tuturor părţilor implicate în rezolvarea conflictului.

O declaraţie a ministerului ucrainea de Externe menţiona săptămâna trecută că preşedintele rus, Dmitri Medvedev, va emite o declaraţie comună privind Transnistria cu noul lider de la Kiev, Viktor Ianukovici, în timpul vizitei la Kiev, ce a debutat pe 17 mai.

Presa rusă scrie că este de aşteptat ca Medvedev şi Ianukovici să fie de acord cu restricţii comerciale mai lejere, ca parte a unui acord pentru a readuce guvernul separatist de la Tiraspol la masa negocierilor.
Guvernul moldovean a respins relatările ca "pure speculaţii."

Filat a declarat că speră ca Uniunea Europeană să fie mai implicată în încercarea de rezolvare a conflictului transnistrean. El a reamintit asigurările pe care le-a primit în timpul unei vizite la Berlin săptămâna trecută, când cancelarul german Angela Merkel a declarat că va vorbi personal cu conducerea Rusiei despre Transnistria.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Vlad Filat
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close