Antena 3 CNN Externe Mormântul Cleopatrei şi al lui Marc Antoniu ar putea fi descoperit cu ajutorul unui radar

Mormântul Cleopatrei şi al lui Marc Antoniu ar putea fi descoperit cu ajutorul unui radar

Mormântul Cleopatrei şi al lui Marc Antoniu ar putea fi descoperit cu ajutorul unui radar
Sursa foto: Cleopatra
16 Apr 2009   •   18:25

Arheologii care caută mormântul reginei Cleopatra a Egiptului şi al generalului roman Marc Antoniu sunt din ce în ce mai aproape de marea descoperire. După ce au analizat o zonă din Alexandria cu ajutorul unui radar, aceştia cred că există trei locuri în care s-ar putea afla mormintele, anunţă AFP.

Cu ajutorul unui radar similar, experţii au reuşit să descopere şi templul Tasposiris Magna, ridicat în onoarea zeiţei antice Isis în epoca greco-romană.

Locurile indicate de cercetători se află în apropierea unui templu din partea de vest a oraşului Alexandria. Săptămâna viitoare, arheologii vor începe să facă săpături în cele trei locaţii menţionate.

Echipa de arheologi este coordonată de Zahi Hawass şi de Kathleen Martinez, expert în egiptologie din Republica Dominicană. Proiectul a fost demarat în urmă cu doi ani.

Printre descoperirile făcute de arheologi până în prezent se numără 27 de morminte şi 10 mumii de nobili egipteni. În zonă au mai fost descoperite câteva monede bătute cu chipul Cleopatrei şi al lui Alexandru cel Mare.

Zahi Hawass a ţinut să precizeze că monedele descoperite indică faptul că regina Cleopatra era în realitate foarte frumoasă. El a dezminţit astfel afirmaţiile unor istorici care au susţinut că aceasta era urâtă.

Mormântul Cleopatrei ar ar putea fi una dintre cele mai mari descoperiri arheologice din Egipt. Ultima descoperire de această amploare a fost mormântul lui Tutankhamon, care a fost găsit în 1922.

Cleopatra şi Marc Antoniu sunt unul dintre cele mai celebre cupluri din istorie. Cei doi s-au sinucis după bătălia de la Actium, care îi va asigura lui Octavian controlul Imperiului Roman şi al Egiptului.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: mormant descoperire arheologica
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close