Antena 3 CNN Externe "Muntele Apocalipsei" este gata să erupă. FOTOREPORTAJ cu locul de pe Terra spre care se uită toţi vulcanologii

"Muntele Apocalipsei" este gata să erupă. FOTOREPORTAJ cu locul de pe Terra spre care se uită toţi vulcanologii

"Muntele Apocalipsei" este gata să erupă. FOTOREPORTAJ cu locul de pe Terra spre care se uită toţi vulcanologii
de O.P.    |    19 Noi 2012   •   12:50

Vulcanologii îşi îndreaptă privirea spre "Muntele Apocalipsei", aşa cum a fost numit în filmul Lord of The Rings, un vulcan din Noua Zeelandă care stă să erupă.

Autorităţile din Noua Zeelandă i-au avertizat pe turişti să nu urce pe Muntele Ruapehu deoarece schimbările de temperaturi interpretate de oamenii de ştiinţă arată că vulcanul, cel mai mare vulcan activ din Noua Zeelandă, s-a trezit la viaţă.



"Situaţia pe care am întâlnit-o în prezent nu mai poate continua. Ruapehu este atât de activ, încât temperaturile au urcat şi au coborât foarte mult, iar acesta este un risc al erupţiilor", a declarat Harry Keys, directorul Departamentului de Conservare.

"Vulcanologii spun că activitatea intensă din ultimele săptămâni arată că o erupţie este iminentă. Sperăm că nu va fi de dimensiuni mari", a continuat acesta.

Temperatura lacului ce se află în apropierea vulcanului este de 20 de grade Celsius, dar la doar câteva sute de metri sub lac temperatura urcă până la 800 de grade Celsius.



Vulcanul, ce are o înălţime de 2797 metri, a erupt ultima dată în 2007, aruncând în aer un nor uriaş de cenuşă şi noroi, însă din fericire nu au avut loc pierderi de vieţi omeneşti.



Însă în 1953, o erupţie uriaşă a provocat în Noua Zeelandă cel mai mare dezastru de pe calea ferată, spulberând pur şi simplu podul Tangiwai, iar un tren de pasageri a căzut în râul Whangaehu, 151 de oameni murind în acea ocazue.


×
Subiecte în articol: eruptii vulcanice vulcan
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close