Antena 3 CNN Externe Mutare de forță a Rusiei. Ce semna Vladimir Putin, când toată lumea urmărea învestirea lui Donald Trump

Mutare de forță a Rusiei. Ce semna Vladimir Putin, când toată lumea urmărea învestirea lui Donald Trump

Mutare de forță a Rusiei. Ce semna Vladimir Putin, când toată lumea urmărea învestirea lui Donald Trump
Sursa foto: Foto: Agerpres / EPA
23 Ian 2017   •   17:17

Rusia a semnat un acord pe termen lung cu guvernul sirian, pentru a extinde prezența militară în țară, în ciuda anunțurilor recente, conform cărora trupele ruse urmează să părăsească teritoriul sirian, scrie Independent,

Rusia are, în prezent, două baze militare în Siria.

Conform noului acord, semnat vineri, spațiul alocat pentru navele de război ruse va fi dublat în portul de la Tartous. În plus, Rusia va primi și o bază militară, care ar putea fi extinsă.

Conform agenției ruse Tass, acordul este valabil pentru 49 de ani și poate fi prelungit pentru încă 25.

Puterea rusă a avut un rol important în a-l ajuta pe președintele sirian Bashar al-Assad să obțină un avantaj în conflictul armat care a început în urmă cu șase ani.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat că Rusia va reduce prezența militară în Siria, în baza unui acord de încetare a focului, semnat la 30 decembrie între forțele siriene și grupurile rebele.

Între timp, Rusia s-a implicat direct în medierea discuțiilor de pace între Siria și rebeli, discuții care se poartă în Kazakhstan.

 

×
Subiecte în articol: militar guvern investire Donald Trump Rusia
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close