Antena 3 CNN Externe Preşedintele Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, s-a întâlnit la Kiev cu Volodimir Zelenski

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, s-a întâlnit la Kiev cu Volodimir Zelenski

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a întâlnit la Kiev cu președintele Camerei Reprezentanților SUA, Nancy Pelosi.

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, s-a întâlnit la Kiev cu Volodimir Zelenski
Sursa foto: Twitter
de Alexandra Ionescu    |    01 Mai 2022   •   10:22

Zelenski s-a întâlnit cu Pelosi și cu delegația americană în fața Biroului Președintelui de pe strada Bankova. Ulterior, aceștia au intrat în clădire pentru negocieri.

Președintele a subliniat că Statele Unite sunt liderul sprijinului puternic pentru Ucraina în lupta împotriva agresiunii ruse.

El a mulțumit Statelor Unite pentru că au ajutat la protejarea suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei.

La rândul său, Pelosi a mulțumit Ucrainei pentru luptă și a subliniat că Statele Unite ”vor fi acolo” până la încheierea acestui război.

Pentru contribuția sa personală semnificativă la consolidarea cooperării interstatale ucraineno-americane, sprijinul pentru Ucraina suverană, independentă și democratică, Zelenski i-a conferit Președintelui Camerei Reprezentanților a Congresului SUA, Ordinul ”Prințesa Olga”.

Cu o zi înainte, ministrul de externe Dmitri Kuleba și secretarul de stat american Anthony Blinken au avut o conversație telefonică în timpul căreia au discutat despre asistența acordată Ucrainei în valoare de 33 de miliarde de dolari.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close