Antena 3 CNN Externe Prima declarație făcută de Nancy Pelosi după ce a aterizat în Taiwan

Prima declarație făcută de Nancy Pelosi după ce a aterizat în Taiwan

Nancy Pelosi, președintele Camerei Reprezentanților din SUA, a declarat marți seară, la Taipei, că vizita sa are rolul de a susține democrația din Taiwan.

Prima declarație făcută de Nancy Pelosi după ce a aterizat în Taiwan
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Aug 2022   •   19:40

Ea a cerut evitarea acțiunilor unilaterale de modificare a statutului acestui teritoriu autoguvernat, în condițiile în care Beijingul a avertizat că reunificarea este "ireversibilă".

Nancy Pelosi a fost întâmpinată pe Aeroportul Songshan de ministrul taiwanez de Externe, Joseph Wu, şi de funcționari de la Institutul American din Taipei (AIT), reprezentanța diplomatică de facto a Statelor Unite.

Pelosi: "SUA se opun eforturilor unilaterale de modificare a statutului Taiwanului"

"Vizita delegației Congresului SUA în Taiwan onorează angajamentul ferm al Statelor Unite pentru susținerea democrației din Taiwan.

Vizita noastră este doar una dintre numeroasele deplasări ale delegațiilor Congresului în Taiwan şi nu intră în contradicție în niciun fel cu politica de lungă durată a SUA, ghidată de Legea Relațiilor cu Taiwanul din 1979, de Actele Comune SUA-China și de Cele Șase Garanții.

Statele Unite continuă să se opună eforturilor unilaterale de modificare a statutului", a precizat Nancy Pelosi într-un comunicat transmis cotidianului The Washington Post.

Între timp, Ministerul de Externe de la Beijing a anunțat că se opune "ferm" demersului și condamnă vizita lui Nancy Pelosi la Taipei.

Reacția Beijingului: "Reunificarea Chinei a intrat într-o etapă ireversibilă"

"Vizita sa în Taiwan, indiferent de formă și de motiv, reprezintă o provocare politică majoră. China nu va accepta acest lucru. Este vorba de o încălcare gravă a integrității teritoriale și a suveranității Chinei", a subliniat Ministerul chinez de Externe, citat de postul CCTV.

"Reunificarea Chinei a intrat într-o etapă ireversibilă. Patria trebuie reunificată şi este destinată să fie unită.

Nu contează cum susțin Taiwanul Nancy Pelosi ori alții, (ei) nu pot opri procesul istoric de reunificare a Chinei", a transmis, la rândul său, Oficiul guvernamental chinez pentru Afacerile Taiwanului, citat de cotidianul La Repubblica.

×
Subiecte în articol: Nancy Pelosi Taiwan
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close