Antena 3 CNN Externe Naţiunile Unite vor să trimită 11.200 de militari în Mali, în cadrul unei misiuni de menţinere a păcii

Naţiunile Unite vor să trimită 11.200 de militari în Mali, în cadrul unei misiuni de menţinere a păcii

Naţiunile Unite vor să trimită 11.200 de militari în Mali, în cadrul unei misiuni de menţinere a păcii
Sursa foto: Foto: Agerpres
26 Mar 2013   •   22:47
Naţiunile Unite pregătesc o misiune de menţinere a păcii în Mali, relatează AFP. Misiunea va include 11.200 de militari şi va avea nevoie de o "forţă paralelă" antiteroristă.

"Dată fiind natura ameninţării de pe teren, este nevoie de o forţă paralelă care să opereze în Mali alături de efectivele misiunii ONU pentru operaţiuni majore de combatere a terorismului", se arată într-un raport al secretarului general Ban Ki-moon.

Textul nu face referire explicit la trupele franceze şi prezintă acest dispozitiv ca unul dintre "două opţiuni posibile luate în considerare de Consiliul de Securitate".

Cealaltă opţiune consistă în "susţinerea misiunii politice" a ONU în Mali, permiţând în acelaşi timp forţei panafricane, Misma, să asigure securitatea.

Misma va fi asistată de "eforturile militare bilaterale, în susţinerea forţelor maliene". Aceasta va avea astfel un rol "ofensiv şi de stabilizare centrat asupra grupurilor extremiste armate".
















×
Subiecte în articol: mali Natiunile Unite Ban Ki-moon
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close