Antena 3 CNN Externe NATO condamnă lansarea rachetei nord-coreene

NATO condamnă lansarea rachetei nord-coreene

NATO condamnă lansarea rachetei nord-coreene
Sursa foto: summit NATO
09 Apr 2009   •   21:10

Membrii NATO au condamnat miercuri la Bruxelles lansarea unei rachete nord-coreene, ca pe un nou pas al acestei ţări comuniste în eforturile sale de a pune la punct o rachetă cu rază lungă de acţiune, cerând Phenianului să abandoneze acest program .

"Această lansare este în mod clar un nou pas în căutarea punerii la punct a unei rachete balistice nord-coreene cu rază lungă de acţiune", au estimat într-un comunicat ambasadorii ţărilor membre ale Alianţei atlantice.

"Actele iresponsabile şi provocatoare ale Phenianului sunt o ameninţare serioasă pentru regiune şi comunitatea internaţională în sens larg", adaugă comunicatul, citat de AFP.

Membrii NATO "cer insistent Coreii de Nord să abandoneze toate programele sale asupra rachetelor balistice, să respecte toate rezoluţiile Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite şi să distrugă definitiv armele sale nucleare într-un mod care poate fi verificat", anunţă Agerpres.

Coreea de Nord a afirmat că dispozitivul lansat duminică a plasat pe orbită un satelit de comunicaţii destinat să difuzeze cântece patriotice.

Coreea de Sud, Japonia şi armata americană au afirmat la rândul lor că nu există niciun semn al acestui satelit în spaţiu şi că acest tir a fost o tentativă mascată de lansare a unei rachete cu rază lungă de acţiune, fapt ce încalcă rezoluţiile ONU.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: lansare racheta Coreea de Nord NATO
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close