Antena 3 CNN Externe NATO își întărește poziția în sud-estul Europei cu ajutorul României și formează o brigadă multinațională

NATO își întărește poziția în sud-estul Europei cu ajutorul României și formează o brigadă multinațională

NATO își întărește poziția în sud-estul Europei cu ajutorul României și formează o brigadă multinațională
Sursa foto: Foto: pixabay.com
08 Iul 2016   •   13:31

Alianța Nord-Atlantică va transforma o brigadă românească într-o brigadă multinațională, pentru a-și întări prezența în sud-estul Europei, a anunțat vineri secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la un forum la nivel de experți, organizat la Varșovia cu ocazia summitului NATO, conform discursului postat pe site-ul NATO.

'Vom transforma o brigadă românească într-o brigadă multinațională pentru a ne întări prezența în zona de sud-est a Alianței', a declarat Stoltenberg.

'Ne vom afirma de asemenea angajamentul față de partenerii noștri din est — față de Ucraina, Georgia și Republica Moldova — pentru a-i ajuta să reziste presiunilor din exterior și pentru a avansa pe calea reformelor', a mai spus secretarul general.

'Astăzi, vom conveni asupra întăririi prezenței noastre în estul Alianței. În Estonia, Letonia, Lituania și aici, în Polonia. Vom desfășura, prin rotație, un batalion robust, multinațional în fiecare din aceste state, pentru a arăta în mod clar că un atac împotriva unui Aliat va primi răspuns din partea forțelor din întreaga Alianță', a adăugat Stoltenberg, mulțumind 'Canadei, Germaniei, Marii Britanii și SUA pentru că au decis să asigure comanda acestor batalioane'.

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Europa Rusia NATO
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close