Antena 3 CNN Externe NATO: L-am ucis pe nr. 2 din reţeaua teroristă al-Qaida Afganistan

NATO: L-am ucis pe nr. 2 din reţeaua teroristă al-Qaida Afganistan

NATO: L-am ucis pe nr. 2 din reţeaua teroristă al-Qaida Afganistan
Sursa foto: Foto: notizie.tiscali.it
de M.Z.    |    29 Mai 2012   •   17:53

Numărul doi din ierarhia al-Qaida Afganistan, Sakhr al-Taifi, a fost ucis, marţi, în timpul unui bombardament din estul ţării, lansat de forţa armată a NATO în Afganistan (ISAF), care a şi făcut acest anunţ.

"Sakhr al-Taifi", un saudit cunoscut şi sub numele de "Mushtaq and Nasim", care "conducea atacuri împotriva coaliţiei şi forţelor afgane", este prezentat de ISAF ca "al doilea în ierarhia al-Qaida în Afganistan", potrivit unor "evaluări ale serviciilor de informaţii", a precizat unul dintre purtătorii de cuvânt al Forţei NATO, potrivit AFP.

Sakhr Al-Taifi "efectua frecvent călătorii între Afganistan şi Pakistan", aducând în Afganistan "arme", "echipamente" şi "combatanţi", precizează ISAF în comunicat.

"După ce i-a identificat cu certitudine pe Sakhr Al-Taifi şi pe un alt terorist al-Qaida şi după ce s-a asigurat că nu se afla niciun civil în apropiere", ISAF a declanşat o "lovitură precisă" asupra ţintei, în provincia Kunar (est).

Bombardamentul nu a făcut nicio victimă în rândul civililor şi nici nu a produs pagube vreunor bunuri civile, subliniază Forţa NATO.

Preşedintele american Barack Obama a declarat la începutul lunii mai că "învingerea al-Qaida" şi "împiedicarea ei de a se reconstitui" se află "de-acum la îndemâna" trupelor afgane şi ale ISAF din Afganistan.


×
Subiecte în articol: al-Qaida Afganistan ucis NATO
Parteneri
Sondaj pentru Primăria Capitalei. Candidaţii care pierd voturi
x close