Antena 3 Externe NATO, anunţ de sprijin pentru Ucraina, după ce soldaţii Kiev-ului au fost ucişi în confruntări cu insurgenţi ruşi

NATO, anunţ de sprijin pentru Ucraina, după ce soldaţii Kiev-ului au fost ucişi în confruntări cu insurgenţi ruşi

de Adrian Iclozan    |    06 Apr 2021   •   19:24
NATO, anunţ de sprijin pentru Ucraina, după ce soldaţii Kiev-ului au fost ucişi în confruntări cu insurgenţi ruşi hepta

Alianţa Nord-Atlantică susţine "cu fermitate" suveranitatea Ucrainei, potrivit unei declaraţii făcute marţi de secretarul general al organizaţiei, Jens Stoltenberg.

NATO, declaraţie în sprijinul suveranităţii pentru Ucraina

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, l-a sunat, marţi, pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski pentru a-i transmite că Alianţa Nord-Atlantică este "profund preocupată" de activităţile militare ruse a căror amplificare a fost recent raportată în presa internaţională.

"NATO susţine cu fermitate suveranitatea Ucrainei şi integritatea teritorială a acestei ţări. Menţinem angajamentul în favoarea parteneriatului nostru strâns", a menţionat Jens Stoltenberg pe contul de Twitter.

La rândul său, Volodimir Zelenski a insistat pe importanţa admiterii Ucrainei în Planul de Acţiune în vederea Aderării la NATO.

"Ar fi un semnal real adresat Rusiei", a afirmat preşedintele Ucrainei, conform Associated Press.

Doi soldaţi ucraineni, ucişi de separatiştii ruşi

Doi militari ucraineni au fost împuşcaţi mortal, potrivit unui anunţ făcut, marţi, autorităţile de la Kiev.

În ultimele 24 de ore, pe linia de contact au avut loc şapte schimburi de focuri, a comunicat Comandamentul reunit al operaţiunilor militare ucrainene.

În ultimele săptămâni, incidentele armate s-au intensificat în regiunile separatiste ucrainene Doneţk şi Lugansk, în pofida armistiţiului între armata ucraineană şi insurgenţii proruşi.

"Recentele acţiuni ale Rusiei generează provocări grave la adresa securităţii Ucrainei, a statelor membre NATO şi a întregii Europe", a avertizat, luni seară, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski într-o conversaţie cu premierul Marii Britanii, Boris Johnson.

Uniunea Europeană a anunţat că susţine "suveranitatea Ucrainei şi integritatea teritorială" a acestei ţări, exprimând preocupare privind mobilizarea de trupe ruse.

Administraţia Vladimir Putin a reiterat, luni, că trupele mobilizate în apropierea frontierei cu Ucraina nu reprezintă nicio ameninţare, respingând preocupările exprimate de Alianţa Nord-Atlantică.

Sursa: Mediafax

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close