Antena 3 CNN Externe Naufragiul din Grecia se transformă în cea mai mare tragedie din istorie: cel puţin 79 de morţi şi sute de oameni dispăruţi | A fost decretat doliu naţional

Naufragiul din Grecia se transformă în cea mai mare tragedie din istorie: cel puţin 79 de morţi şi sute de oameni dispăruţi | A fost decretat doliu naţional

Bilanţul morţilor în urma scufundării bărcii încărcate cu migranţi care încerca să ajungă din Libia în Italia a ajuns acum la 79. Numărul dispăruţilor este, însă, în continuare necunoscut.

de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Iun 2023   •   08:48

Cel puţin 79 de persoane au murit înecate după ce o navă care transporta sute de migranți din Libia spre Italia s-a răsturnat și s-a scufundat, miercuri, în largul Peninsulei Peloponez, în sud-vestul Greciei, relatează  Ekathimerini.

Echipajele de salvare au reuşit să salveze 104 oameni din Egipt, Afganistan şi Palestina, dar autorităţile se tem că alte câteva sute de persoane se aflau sub puntea ambarcaţiunii. 

Experţii gărzii de coastă elene cred că ambarcaţiunea s-ar fi scufundat după ce a rămas fără combustibil sau a suferit probleme la motor, iar mişcarea pasagerilor în interiorul navei a făcut-o să se răstoarne.

Citeşte şi: Incident grav pe brațul Chilia: o barjă din Ucraina a scufundat un vas al Poliției Române de Frontieră | Un polițist a fost rănit

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Grecia a declarat trei zile de doliu, iar politicienii au suspendat campania electorală pentru alegerile generale din 25 iunie.

×
Subiecte în articol: Grecia morti naufragiu doliu national
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close