Antena 3 CNN Externe Navalnîi, după ce i-au fost închise site-urile înainte de alegeri: „Hai să le tragem o mamă de bătaie”

Navalnîi, după ce i-au fost închise site-urile înainte de alegeri: „Hai să le tragem o mamă de bătaie”

Opozantul Kremlinului, Alexei Navalny, a cerut marți susținătorilor să se mobilizeze înainte de alegerile parlamentare cheie, după ce autoritățile au blocat zeci de site-uri web legate de mișcarea sa de opoziție, conform The Moscow Times.

Navalnîi, după ce i-au fost închise site-urile înainte de alegeri: „Hai să le tragem o mamă de bătaie”
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    28 Iul 2021   •   22:57

Luni, autoritatea de reglementare a presei din Rusia a interzis 49 de site-uri web care au legături cu Navalny, inclusiv site-ul său principal navalny.com, pe măsură ce presiunea crește asupra oponenților președintelui Vladimir Putin înainte de alegerile parlamentare din septembrie.

Asociații lui Navalny se așteaptă ca autoritățile să vizeze în curând și un site dedicat „votului inteligent” - o strategie propusă pentru a sprijini candidații cei mai bine poziționați pentru a-i învinge pe politicieni legați de Kremlin în alegeri.

Tactica a făcut ca partidul aflat la guvernare, Rusia Unită, să piardă un număr de funcții la recentele alegeri locale.

Într-un mesaj din închisoare, Navalny a cerut susținătorilor să descarce o aplicație „Vot inteligent” care permite utilizatorilor să citească și conținut de pe site-ul său principal acum blocat.

„Ce experiment interesant”, a spus Navalny, referindu-se la demersul autorității de reglementare de stat Roskomnadzor de a bloca site-urile web. „Să luăm parte la el și să oferim Rusiei Unite, Kremlinului și Roskomnadzor o bătaie bună”.

"După cum se spune, poți scuipa pe oameni, dar ce vei face dacă toți oamenii te scuipă pe tine?" a spus el în mesajul de pe conturile sale de socializare, care sunt gestionate de echipa sa.

Anterior, marți, principalul aliat al lui Navalny, Leonid Volkov, a spus că autoritatea de reglementare rusă a încercat, de asemenea, să blocheze canalele de YouTube ale lui Navalny.

Ei au „primit notificări identice” de la Roskomnadzor, a declarat Volkov pentru AFP.

Roskomnadzor și Google, care controlează YouTube, nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii din partea AFP.

YouTube a devenit una dintre cele mai vizibile platforme pentru ca anchetele anticorupție ale lui Navalny

Investigația lui Navalny asupra unui palat din Marea Neagră, unde magnatii ruși au construit pentru Putin întregul imobil, a acumulat aproape 118 milioane de vizionări pe YouTube de la lansarea sa în ianuarie. Putin neagă că palatul este al lui.

Documentarul îl puteți urmări aici:

×
Subiecte în articol: Rusia
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close