Antena 3 CNN Externe Nepotul liderului nord-coreean, despre Kim Jong-un: "Un dictator"

Nepotul liderului nord-coreean, despre Kim Jong-un: "Un dictator"

Nepotul liderului nord-coreean, despre Kim Jong-un: "Un dictator"
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de M.Z.    |    19 Oct 2012   •   13:38

Nepotul actualului lider nord-coreean Kim Jong-un evocă, într-un interviu televizat, o perioadă din tinereţea sa petrecută în centrul regimului şi compasiunea sa faţă de un popor plasat sub autoritatea unui "dictator".

Într-un interviu realizat de televiziunea finlandeză Yle la Mostar, în Bosnia, unde se află la studii, Kim Han-sol poartă o conversaţie calmă în engleză cu fostul subsecretar general al ONU, Elisabeth Rehn.

Născut în 1995 la Phenian, el rememorează copilăria solitară pe care a petrecut-o în cea mai mare parte a timpului cu familia mamei sale, departe de nord-coreeni şi de bunicul său, Kim Jong-il, decedat în decembrie, pe care nu l-a întâlnit niciodată.

"Am vrut mereu să îl întâlnesc, deoarece voiam să ştiu ce fel de persoană era. Îl aşteptam (...) până a murit, sperând să vină să mă vadă, deoarece nici măcar nu eram sigur că ştia că exist", a mărturisit tânărul, potrivit AFP.

Kim Han-sol este strănepotul lui Kim Il-sung, aflat la putere din 1948 şi până la moartea sa, în 1994, nepotul lui Kim Jong-il şi al actualului lider nord-coreean Kim Jong-un.

Tatăl său, Kim Jong-nam, fiul mai mare al lui Kim Jong-il, era prezentat la sfârşitul anilor '90 ca succesor al acestuia la putere, dar a căzut în dizgraţie în 2001, după ce a încercat să pătrundă pe teritoriul Japoniei cu un paşaport fals, încercând să viziteze Disneyland.

"Tatăl meu nu era interesat de politică", lăsându-i drumul deschis fratelui său mai tânăr Kim Jong-un, în vârstă de până în 30 de ani, a dat asigurări Kim Han-sol.

Citeşte şi Nepotul liderului nord-coreean: „Visez la unificare”




×
Subiecte în articol: Kim Jong Un Coreea de Nord dictator
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close