Antena 3 CNN Externe Netanyahu sfidează cererile SUA de oprire a colonizării

Netanyahu sfidează cererile SUA de oprire a colonizării

Netanyahu sfidează cererile SUA de oprire a colonizării
Sursa foto: netanahu
02 Iun 2009   •   01:38

Premierul israelian Benjamin Netanyahu sfidează presiunile preşedintelui american Barack Obama de a opri colonizarea teritoriilor ocupate şi a declarat că Israelul va continua să construiască în enclavele evreieşti.
?Îngheţarea vieţii nu este rezonabilă?, a declarat acesta parlamentarilor.
Cu toate acestea, într-un aparent gest de deschidere faţă de Obama, oficialii israelieni au declarat că Netanyahu ar putea reduce blocada Israelului asupra Fâşiei Gaza , condusă de Hamas.
Afirmaţii lui Netanyahu despre faptul că nu poate fi oprită colonizarea nu este pe placul Washingtonului, care caută sprijinul arab. Diplomaţii susţin că SUA şi UE analizează o serie de măsuri pentru a presa Israelul, notează Reuters.
Discuţiile despre eventuale sancţiuni au făcut ca un oficial israelian să se plângă:"guvernul Netanyahu acţionează la fel ca predecesorii săi. Administraţia americană este cea care a schimbat politica. Noua administraţie încearcă să iasă din înţelegerile din perioada Bush."
În cadrul unei audieri parlamentare, Netanyahu a chemat la "raţiune şi logică " în tratarea aşezărilor din Cisiordania, teritoriu capturat în 1967 .
?Nu poţi îngheţa viaţa? în colonii, a precizat premierul.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Benjamin Netanyahu
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close