Antena 3 CNN Externe Nicolas Sarkozy admite influenţa Carlei Bruni în deciziile politice

Nicolas Sarkozy admite influenţa Carlei Bruni în deciziile politice

Nicolas Sarkozy admite influenţa Carlei Bruni în deciziile politice
Sursa foto: sarkozy bruni
03 Feb 2009   •   15:58

Nicolas Sarkozy şi Carla Bruni sărbătoresc luni un an de căsătorie, iar preşedintele francez a admis că frumoasa sa soţie, cea de-a treia la număr, îl influenţează în politică.
?Acord o mare importanţă lucrurilor pe care mi le spune. Părerile ei îmi lărgesc perspectiva, gândurile?, declara el pentru Le Point. Sarkozy a încercat în cadrul interviului cu publicaţia franceză să subestimeze interesul enorm de care s-au bucurat cele 12 luni ale lor de căsătorie.
?Avem o viaţă liniştită, ne-am aşezat. Familiile noastre se înţeleg. Nu am de ce să mă plâng, este minunată?. Cu toate acestea, viaţa lor a fost un adevărat subiect de telenovelă pentru presă, de când Carla a devenit prima doamnă a Franţei, după doar 80 de zile de când s-au cunoscut.
Pe 2 februarie 2007, ei s-au căsătorit şi au ciocnit un pahar de suc de portocale în prezenţa a doar 20 de prieteni în cadrul unei ceremonii secrete la palatul prezidenţial din Paris.
În aceeaşi perioadă, cea de-a doua soţie a lui Sarkozy, Cecilia, îl descria pe acesta ca fiind un ?afemeiat? care ?nu iubeşte pe nimeni în afară de sine?.
După căsătorie, Carla a arătat clar că doreşte să îşi continue cariera de cântăreaţă, în timp ce îşi sprijină şi soţul în îndatoririle oficiale.
În schimb, mariajul lor a fost pigmentat în decursul acestui an cu apariţia pozelor nud ale Carlei şi detalii despre relaţiile sale cu Mick Jagger sau Eric Clapton.
Acest an controversat a culminat cu apariţia recenta la o emisiune Tv a Carlei, care a negat că ia decizii politice. Declaraţia venea după săptămâni de speculaţii că are o influenţă din ce în ce mai mare asupra preşedintelui, ea luând decizii ce mergeau de la concedieri la ministere până la ce antrenor personal să folosească preşedintele.
Când fosta ministru a Justiţiei, Rachida Dati, a fost concediată în urmă cu o săptămână s-a speculat că prima doamnă a vrut să scape astfel de o fostă rivală.
De asemenea, ea a fost acuzată că şi-a folosit influenţa pentru a convinge Brazilia să acorde azil unui terorist italian. De asemenea, ar fi intervenit pe lângă soţul său pentru ca Franţa să nu deporteze un militant italian de la Paris la Roma.
Decizia a stârnit furie atât în Italia, cât şi în Franţa, deoarece un fost top-model, actuală cântăreaţă, ia decizii sensibile în privinţa terorismului internaţional.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Nicolas Sarkozy Carla Bruni Franta
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close