Antena 3 CNN Externe Nigeria: "Fabrică de bebeluşi" destinaţi vânzării pentru ritualuri, descoperită de autoritaţi

Nigeria: "Fabrică de bebeluşi" destinaţi vânzării pentru ritualuri, descoperită de autoritaţi

Nigeria: "Fabrică de bebeluşi" destinaţi vânzării pentru ritualuri, descoperită de autoritaţi
Sursa foto: Foto: lilsugar.com
14 Apr 2012   •   10:27


În urma unei percheziţii efectuate într-o casă de copii din sudul Nigeriei, poliţia nigeriană a descoperit mai multe tinere femei gravide ale căror copii erau destinaţi vânzării pentru ritualuri, a declarat un poliţist vineri, relatează AFP.
   
"Am descoperit fabrica de bebeluşi (...) în  cadrul unei percheziţii realizate după ce am primit informaţii" cu privire la această locaţie din statul Akwa Ibom, a declarat un responsabil din poliţie, Oyekachi Orji.
   
Şapte tinere cu vârste cuprinse între 18 şi 20 de ani, dintre care trei erau însărcinate, au fost descoperite

Operaţiunea a avut loc pe data de 4 aprilie şi au fost găsite şapte tinere, cu vârste cuprinse între 18 şi 20 de ani. De asemenea, au fost arestaţi proprietarul, soţia acestuia şi un complice.
   
"Suspecţii conving, de obicei, tinerele să rămână gravide promiţându-le 70.000 de naire (340 de euro) după naşterea copiilor care sunt vânduţi persoanelor care practică ritualuri", a explicat oficialul. În urma anchetei se va stabili dacă tinerele sunt vinovate sau nu.
   
Aceasta nu este prima "fabrică de bebeluşi" descoperită în Nigeria. În octombrie 2011, poliţia a descoperit 17 adolescente gravide într-o casă şi l-a arestat pe proprietar, în statul Anambra (sud). Câteva luni mai târziu, 32 de adolescente gravide au fost descoperite la sediul unei fundaţii acuzate că le forţa pe tinere să aducă pe lume copii destinaţi vânzării, în statul Abia (sud).
   
Astfel de cazuri de trafic uman sunt raportate cu regularitate în Afirca de Vest unde copiii sunt cumpăraţi de la familiile lor pentru a munci la câmp, în mine, în uzine sau ca servitori. Alţii sunt vânduţi în cadrul reţelelor de prostituţie, iar în cazuri mai rare sunt torturaţi şi sacrificaţi în timpul unor ritualuri de magie neagră.
   


×
Parteneri
Vouchere de 750 de lei și de 2.000 de lei pentru români! Guvernul anunță noi ajutoare
x close