Antena 3 CNN Externe NINSORILE au luat cu ASALT EUROPA! Furtunile de zăpadă au blocat drumurile şi au lăsat mii de oameni pe întuneric!

NINSORILE au luat cu ASALT EUROPA! Furtunile de zăpadă au blocat drumurile şi au lăsat mii de oameni pe întuneric!

NINSORILE au luat cu ASALT EUROPA! Furtunile de zăpadă au blocat drumurile şi au lăsat mii de oameni pe întuneric!
Sursa foto: foto: aventurilachicago.blogspot.com
06 Mar 2012   •   21:55

Mărţişorul a adus Europei nu primăvară, ci furtuni de zăpadă. În Belgia, o sută de mii de oameni au rămas în beznă, iar în Franţa, trei mii cinci sute de pasageri au rămas blocaţi, aseară, în trenurile de mare viteză. Ninsoarea a afectat liniile de înaltă tensiune.

Trenurile de mare viteză au rămas împotmolite dar nu din cauza stratului gros de zăpadă ci a vântului puternic care a avariat liniile de înaltă tensiune. Sute de călători şi-au petrecut noaptea în vagoanele blocate.

Autorităţile trebuiau să fie pregătite pentru că nu e prima dată când se întâmplă asta. Acum s-a întâmplat din nou şi trecem de la o catastrofă la alta fără să fim în stare să gestionăm mai bine situaţia. 

Cele mai afectate au fost trenurile care au plecat din oraşul francez Lille spre Belgia, Olanda şi Germania, dar şi cele Eurostar cu destinaţia Londra. Cursele au fost reluate abia în această dimineaţă.  Şi pe şosele a fost însă haos.

Au fost ceva căderi de zăpadă, stratul a ajuns la 4,5 centimetri grosime şi chiar mai mult, în unele zone. Am avut blocaje în trafic din cauza maşinilor de mare tonaj care au avut probleme.

Autorităţile lucrează acum contra cronometru, ca să remedieze avariile la reţeaua electrică naţională. Cea care a lăsat în beznă o sută de mii de locuinţe. 

Furia naturii a distrus şi o linie de telescaun din regiunea Savoia. O avalanşă a distrus stâlpii, iar zeci de turişti au rămas blocaţi, în aşteptarea echipelor de salvare. Nimeni nu a fost rănit.

×
Subiecte în articol: Europa ninsoare Belgia Franta
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close