Antena 3 CNN Externe Nivelul amenințării teroriste în republica separatistă a Moldovei, Transnistria, scăzut de la roșu la galben

Nivelul amenințării teroriste în republica separatistă a Moldovei, Transnistria, scăzut de la roșu la galben

Liderul autoproclamatei republici separatise din Moldova, Vadim Krasnoselski, a semnat un decret prin care nivelul de pericol terorist scade de la roșu la galben.

Nivelul amenințării teroriste în republica separatistă a Moldovei, Transnistria, scăzut de la roșu la galben
Sursa foto: Twitter / The Jerusalem Post
de Cerasela Stafie    |    25 Mai 2022   •   14:46

”Nivelul critic roșu, care a fost în vigoare între 26 aprilie și 25 mai 2022, a fost anulat, acesta va fi înlocuit cu un nivel ridicat de galben în următoarele 15 zile”, se atară într-o declarație postată miercuri pe site-ul șefului republicii nerecunoscute.

Acesta a menționat că agențiile de aplicare a legii continuă să funcționeze într-un regim special: rămâne o protecție consolidată a site-urilor de infrastructură, unde sunt probabile atacuri teroriste, controlul posibilei prezențe a dispozitivelor explozive este și el în continuare sporit.

De asemenea, va exista un control sporit al circulației vehiculelor peste graniță și al punctelor de control la intrările în orașe. Regimul de zbor pentru drone a fost înăsprit.

La sfârșitul lunii aprilie, în Transnistria a avut loc o serie de atacuri teroriste. Clădirea Ministerul Securității de Stat a fost bombardată cu lansatoare de grenade și au fost aruncate în aer antenele unuia dintre cele mai mari centre de radio și televiziune din regiune.

Aerodromul militar de lângă Tiraspol și arsenalul de lângă satul Kolbasna, unde au fost depozitate aproximativ 20.000 de tone de muniție după retragerea trupelor sovietice din țările europene, au fost atacate. Instalația este păzită de Grupul Operațional al Forțelor Ruse.

Liderul transnistrean a declarat că sabotajul a fost organizat de pe teritoriul ucrainean și a impus nivelul maxim de amenințare teroristă. De cealaltă parte, Maia Sandu a spus că ”provocările” au venit din interiorul regiunii, iar Ucraina a transmis că Rusia vrea să deschidă un nou front.

În plus, un comandant rus a recunoscut că armata țării vrea să facă un culoar, prin Ucraina, către Transnistria. Aceste declarații au ridicat semne de îngrijorare cu privire la extinderea conflictului miliatar.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close