Antena 3 CNN Externe Noi violenţe în Brazilia: Protestatarii s-au bătut cu poliţia

Noi violenţe în Brazilia: Protestatarii s-au bătut cu poliţia

Noi violenţe în Brazilia: Protestatarii s-au bătut cu poliţia
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    12 Iul 2013   •   13:50

Brazilia este zguduită de violenţe. O grevă generală a lucrătorilor în sectorul public a paralizat joi toate marile oraşe ale ţării, iar noaptea protestatarii au vandalizat un post de poliţie şi s-au bătut cu forţele de ordine.

După o zi de grevă generală care a paralizat aproape toată ţara, oamenii au profitat de căderea nopţii pentru a deveni violenţi. Poliţiştii au ripostat cu gaze lacrimogene, încercând să îi disperseze pe protestatari.

La Rio de Janeiro, luptele dintre forţele de ordine braziliene şi protestatari au continuat până în zorii zilei. Străzile au fost vandalizate şi sute de poliţişti au fost mobilizaţi pentru a ţine sub control mulţimea furioasă.

„Lupta este pentru muncitori, oameni obişnuiţi. Nu era nevoie ca poliţia să arunce cu gaze lacrimogene în faţa lor”, a spus unul dintre protestatari.

Manifestanţii cer demisia Guvernului care a alocat sume uriaşe organizării evenimentelor sportive, în defavoarea bugetelor Educaţiei şi Sănătăţii.

Valul de proteste a început luna trecută, când mii de oameni s-au încăierat lângă un stadion de fotbal, la un meci din Cupa Confederaţiilor.

Atunci, manifestaţiile au fost catalogate drept cele mai mari şi mai violente din ultimele două decenii.

Oamenii sunt nemulţumiţi că taxa pe transportul public a crescut, în contextul în care Guvernul a acordat un buget uriaş organizării Cupei Mondiale de fotbal de anul viitor.

De asemenea, Brazilia va fi gazda Jocurilor Olimpice de vară din 2016, care vor avea loc la Rio de Janeiro.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close