Antena 3 CNN Externe Nou test cu rachetă cu rază lungă, în Coreea de Nord

Nou test cu rachetă cu rază lungă, în Coreea de Nord

Nou test cu rachetă cu rază lungă, în Coreea de Nord
02 Oct 2008   •   10:36

Coreea de Nord se pregăteşte să efectueze un nou test cu rachetă cu rază lungă de acţiune, informează cotidianul sud-coreean Dong-A Ilbo, citat de AFP. Potrivit unor surse din cadrul serviciilor secrete coreene, citate de Dong-A Ilbo, au fost deja efectuate lucrări de refacere în zona Musudan-ri (nord-est). Lucrările vizează relocarea unui lansator de rachetă şi consolidarea fundaţiilor care susţin rachetele, înformează sursele.
Serviciile sud-coreene de informaţii spun că această activitate ar prefigura testarea unei noi rachete balistice. O versiune îmbunătăţită a Taeopodong-2 (6.700 de kilometri) ar fi capabilă să atingă coasta de vest a Statelor Unite.
Potrivit altor surse citate de acelaşi cotidian, Coreea de Nord încearcă să construiască o nouă rachetă cu propulsie solidă, o versiune modificată a Taepodong-2, care ar putea acţiona pe o rază de 10.000 de kilomteri. Ministrul Apărării nu a făcut niciun comentariu.
În 1998, Coreea de Nord a provocat o criză internaţională, lansând din zona Musudan-ri o rachetă Taepodong-1, cu o rază de acţiune de 2.000 de kilometri.
Sursă foto: www.redstone.army.mil
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Coreea de Nord
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close