Antena 3 Externe Noul comandant al trupelor NATO din Afganisten este generalul David Petraeus

Noul comandant al trupelor NATO din Afganisten este generalul David Petraeus

01 Iul 2010   •   13:49
Noul comandant al trupelor NATO din Afganisten este generalul David Petraeus
Sursa foto: Foto: www.swamppolitics.com

Coaliţia internaţională din Afganistan are un nou comandant. Generalul David Petraeus l-a înlocuit în funcţie pe Stanley McChrystal înlăturat de oficilaii americani după critici la adresa administraţiei. Petreus a fost ales cu 99 de voturi pentru şi niciunul împotrivă.

Generalul care a făcut istorie în războiul din Irak a fost acceptat în unanimitate de Senatul american pentru a conduce misiunea internaţională din Afganistan. Senatorii spun că David Petraeus va face istorie şi în Afganistan.

?Generalul Petraeus este pur şi simplu unul dintre cei mai mari lideri militari pe care ţara noastră i-a produs vreodată. Suntem toţi recunoscători de bunăvoinţa cu care a răspuns datoriei către ţară într-o nouă misiune critică? a spus senatorul John McCain.

În timpul audierilor în comisie Petraeus a dat asigurări că va schimba cursul unui război din ce în ce mai nepopular, admiţând că se aşteaptă la noi ?lupte dure? în lunile următoare. Generalul a susţinut şi data de începere a retragerii trupelor americane, iulie 2011, decisă de preşedintele Barack Obama. A amintit însă că este nevoie de mai mulţi ani pentru ca forţele afgane să poată prelua securitatea Afganistanului.

Antena 3

Foto: www.swamppolitics.com

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close