Antena 3 CNN Externe Noul preşedinte UE, acuzat că se poartă ca un ?rege?

Noul preşedinte UE, acuzat că se poartă ca un ?rege?

Noul preşedinte UE, acuzat că se poartă ca un ?rege?
Sursa foto: Herman Van Rompuy
04 Feb 2010   •   10:34

Herman Van Rompuy, noul preşedinte al Uniunii Europene, a fost acuzat că are ?iluzii de grandoare?. Astfel, Van Rompuy a provocat uimire la Bruxelles după ce a încercat să organizeze primul său summit EU, dedicat unei mai mari uniuni economice, într-un palat.
După presiuni din partea capitalelor europene, Van Rompuy a schimbat locaţia summitului la altă clădire prestigioasă, dar mai puţin regală, la câteva sute de metri de clădirea de birouri unde se întâlnesc liderii UE,
Cu toate acestea, diplomaţii prezic "haos" la întâlnirea liderilor UE de săptămâna viitoare în prost echipata, dar ornata, Bibliotecă Solvay, o bibliotecă mică, veche de 100 de ani care nu are nici măcar cabine pentru translatori.
Discuţiile, organizate în două sesiuni, se vor concentra pe propunerea lui Van Rompuy de a da UE o "guvernare economică" mai mare urmare a recesiunii şi după implementarea Tratatului de la Lisabona.
Van Rompuy, care este preşedinte al Consiliului Europea, instituţia ce reprezintă liderii UE, iniţial a avut ideea să organizeze summitul la Palais d'Egmont, palat din secolul 18 în Bruxelles.
"Aceasta trebuia oprit. Cine se crede, vreun fel de rege?," întreba un diplomat, în timp ce staful preşedintelui susţinea că acesta ar fi vrut ca atmosfera pentru dialog să fie una intimă.
Van Rompuy deja a provocat vâlvă prin convocarea summitului extraordinar din 11 februarie, şi prin insistenţa ca doar el să realizeze un document ce să propune obiective economice pentru anul 2020 la nivel european.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Herman Van Rompuy lideri europeni
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close