Antena 3 CNN Externe O asistentă antivaccinistă îi injecta pe oameni cu saramură, în locul serului anti-Covid. În jur de 9000 de germani ar fi putut cădea pradă înșelăciunii

O asistentă antivaccinistă îi injecta pe oameni cu saramură, în locul serului anti-Covid. În jur de 9000 de germani ar fi putut cădea pradă înșelăciunii

Aproximativ 9.000 de persoane din Germania trebuie vaccinate din nou după ce o asistentă medicală, care le-a administrat primul ser, i-ar fi vaccinat de fapt cu saramură, conform Business Insider.

O asistentă antivaccinistă îi injecta pe oameni cu saramură, în locul serului anti-Covid.  În jur de 9000 de germani ar fi putut cădea pradă înșelăciunii
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    11 Aug 2021   •   17:23

După ce a scăpat pe jos un flacon de vaccin Pfizer, în aprilie, o asistentă din Germania a înlocuit dozele de ser anti-COVID-19 cu soluție salină, pe care a administrat-o pacienților, a raportat Metro UK.

Oamenii legii au descoperit că este posibil ca asistenta să fi schimbat vaccinul de mai multe ori.

Autoritățile locale au declarat că aproape 9.000 de persoane vaccinate între 5 martie și 20 aprilie vor avea nevoie de un alt vaccin pentru a fi pe deplin în siguranță, a declarat radiodifuzorul public NDR. 

Toate persoanele afectate aveau peste 70 de ani și erau vaccinate în aceeași locație din Schortens-Roffhausen, se arată în raport.

Peter Beer, șeful adjunct al secției de poliție Wilhelmshaven / Friesland, a declarat presei că autoritățile au ajuns la această concluzie după ce oamenii legii au primit declarații de la mai mulți martori în luna iunie. 

Autoritățile declarat că persoanele care ar fi putut primi soluția de apă sărată în locul vaccinului vor fi contactate pentru a-și compensa doza lipsă, se arată în raport.

Persoanele vaccinate în locul respectiv, în perioada respectivă pot primi o altă doză, deoarece autoritățile nu știu cine și exact câte persoane au primit soluția de apă sărată. 

Oficialii germani din domeniul sănătății au declarat că pacienții „vaccinați” cu soluție salină nu vor avea sănătatea afectată, a raportat NDR.

O anchetă cu privire la motivele asistentei este în curs, au spus autoritățile. 

Anchetatorii au declarat că femeia a distribuit mai multe postări pe rețelele de socializare în care critica campania de vaccinare, se arată în raport.

Aproximativ 57% din populația germană este vaccinată împotriva COVID-19, arată datele analizate de Reuters.

×
Subiecte în articol: Germania
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close