Antena 3 CNN Externe O explozie s-a produs în provincia turcă Mardin. Doi soldați au căzut victime

O explozie s-a produs în provincia turcă Mardin. Doi soldați au căzut victime

O explozie s-a produs în provincia turcă Mardin. Doi soldați au căzut victime
Sursa foto: foto: pixabay.com
08 Mai 2016   •   17:31

Doi soldaţi turci au fost ucişi duminică de explozia unei bombe la Nusaybin, în sud estul ţării, unde au loc confruntări între forţele de securitate şi rebelii Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), a indicat un responsabil militar, citat de AFP și Agerpres.

Un militar a fost, de asemenea, grav rănit de explozia bombei artizanale pe care soldaţii încercau s-o dezamorseze, a afirmat responsabilul sub rezerva anonimatului, precizând că bomba a fost plasată de PKK.

Armata turcă întreprinde o operaţiune militară de anvergură la Nusaybin, district al provinciei Mardin, unde opt membri ai PKK au fost ucişi sâmbătă, potrivit unui comunicat al Statului major turc.

Aviaţia turcă a bombardat, printre altele, în noaptea de sâmbătă spre duminică, baze ale PKK situate în nordul Irakului, distrugând ascunzători şi depozite de muniţii, a relatat agenţia de presă Anadolu.

De mai multe luni, sud-estul cu populaţie majoritar kurdă din Turcia este teatrul unor lupte cotidiene între forţele de securitate şi rebeli. Peste 350 de soldaţi sau poliţişti au murit, potrivit autorităţilor, care evocă o cifră neverificabilă de peste 5.000 de morţi în rândurile PKK.

×
Subiecte în articol: soldati explozie turcia
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close