Antena 3 CNN Externe O jurnalistă ucraineană a fost răpită în Siria

O jurnalistă ucraineană a fost răpită în Siria

O jurnalistă ucraineană a fost răpită în Siria
Sursa foto: Foto: Mediafax
de S.T.    |    15 Oct 2012   •   20:49

O jurnalistă ucraineană care lucra în Siria şi susţinea în mod deschis regimul lui Bashar al-Assad a fost răpită de rebelii sirieni, au anunţat luni autorităţile ucrainene, citate de AFP.

Anhar Kocineva, care lucra ca interpret pentru echipa unui post de televiziune rusesc în Siria, "i-a sunat pe colegii ei săptămâna trecută pentru a le spune că a fost răpită de rebelii sirieni la 9 octombrie", a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al diplomaţiei ucrainene, Oleksandr Dikussarov.

 "Facem tot posibilul pentru ca ea să fie eliberată", a subliniat el, adăugând că jurnalista este deţinută în condiţii "satisfăcătoare", potrivit ei.

Preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici a "ordonat clarificarea tuturor circumstanţelor acestui incident şi apărarea drepturilor" jurnalistei răpite.

Anhar Kocineva, născută în 1972, a ajuns la Damasc la sfârşitul lui septembrie.

Kocineva, care vorbeşte fluent araba, a avut numeroase intervenţii la televiziunea siriană pentru a apăra regimului lui Bashar al-Assad şi a primit imediat ameninţări din partea rebelilor, a afirmat una dintre prietenele ei, citată duminică de site-ul cotidianului rus Izvestia.

×
Subiecte în articol: jurnalista Siria
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close