Antena 3 CNN Externe O maşină a intrat într-un grup de copii la o şcoală din nord-estul Chinei: Cel puţin cinci morţi şi 18 răniţi

O maşină a intrat într-un grup de copii la o şcoală din nord-estul Chinei: Cel puţin cinci morţi şi 18 răniţi

O maşină a intrat într-un grup de copii la o şcoală din nord-estul Chinei: Cel puţin cinci morţi şi 18 răniţi
Sursa foto: Foto: Twitter
22 Noi 2018   •   10:35

Update: Cel puţin cinci persoane au murit şi 18 au fost rănite după ce o maşină a intrat joi într-un grup de copii în faţa unei şcoli elementare din oraşul Huludao, în provincia Liaoning din nord-estul Chinei, a informat televiziunea de stat CCTV, care nu a precizat dacă persoanele care şi-au pierdut viaţa erau copii, transmit EFE şi AFP.

Autorităţile chineze l-au reţinut deja pe şoferul vehiculului şi anchetează incidentul, care s-a produs la amiază când un număr mare de copii ieşeau de la şcoală.

Imagini neautentificate difuzate pe reţele sociale arată un grup numeros de copii care treceau strada, când, la jumătatea traversării, o maşină venind din dreapta, pe contrasens, i-a lovit în plin.

Alte imagini video arată trupurile însângerate ale unor elevi zăcând pe stradă şi trecători curioşi strânşi la locul accidentului.

Televiziunea chineză, care nu a indicat vârsta victimelor, a precizat că răniţii sunt trataţi de personalul medical.

În China regulile de circulaţie sunt ignorate în mod frecvent. Potrivit statisticii oficiale, 58.000 de persoane au fost ucise în accidente rutiere doar în 2015, când încălcarea codului rutier a fost cauza a 90% dintre accidentele soldate cu morţi sau răniţi.

Recent, cel puţin 13 oameni au murit la Chongqing (sud-vest) în urma căderii autobuzului lor de pe un pod, după o ceartă între şofer şi o pasageră. Autorităţile au trimis peste 70 de bărci, scafandri şi roboţi submarini pentru a găsi epava vehiculului şi a extrage corpurile din apă.

În septembrie, 11 persoane au decedat după ce un bărbat de 40 de ani, descris de poliţie ca un 'recidivist răzbunător', le-a lovit cu maşina într-o piaţă din Hengdong, provincia centrală Hunan.

Tot în acest an, în februarie, o camionetă încărcată cu canistre cu benzină şi butelii de gaz sub presiune a luat foc la Shanghai, provocând rănirea a cel puţin opt trecători. Incidentul a fost clasat de poliţie drept accident rutier.

Știre inițială: Cel puţin cinci persoane au murit şi 18 au fost rănite după ce o maşină a intrat joi într-un grup de copii în faţa unei şcoli din oraşul Huludao, în provincia Liaoning din nord-estul Chinei, a informat televiziunea de stat CCTV, care nu a precizat dacă persoanele care şi-au pierdut viaţa erau copii, transmite EFE.

Autorităţile chineze l-au reţinut deja pe şoferul vehiculului şi anchetează incidentul care s-a produs la amiază când un număr mare de copii ieşeau de la şcoală.

 

×
Subiecte în articol: masina
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close