Antena 3 CNN Externe O navă argentiniană eşuează pe coasta de nord-est a Antarcticii

O navă argentiniană eşuează pe coasta de nord-est a Antarcticii

O navă argentiniană eşuează pe coasta de nord-est a Antarcticii
05 Dec 2008   •   09:19

O navă de croazieră argentiniană care transporta 122 de persoane a eşuat joi seară în nord-estul Antarcticii. Cei 89 de pasageri şi 33 de membri ai echipajului "nu se află în pericol", a anunţat, joi, Mariano Memolli, directorul Direcţiei Naţionale pentru Antarctica, informează AFP, citat de Mediafax. "Pasagerii nu sunt în pericol, iar nava este stabilă. Nu există riscul să se scufunde", a spus el.
Vasul se află la circa 300 de kilometri sud-vest de baza militară argentiniană Marambio de pe Peninsula Antarctica. O navă chiliană urma să ajungă la locul naufragiului, pentru o operaţiune de evacuare a pasagerilor.
Armatorul vasului Ciudad de Ushuaia (foto) este o companie argentiniană care organizează croaziere în Antarctica, punctul de plecare fiind oraşul Ushuaia, situat la 3500 de kilometri de Buenos Aires.
Astfel de incidente sunt relativ frecvente în zonă, în perioada primăverii şi verii australe. În decembrie 2007, nava norvegiană Fram, cu 256 de pasageri şi 70 de membri ai echipajului la bord, a plutit în derivă două ore, din cauza unei defecţiuni a sistemului de propulsie, intervenită în timp ce se afla în zona de nord a peninsulei. Cu o lună înainte, nava Explorer a lovit un iceberg, la aproximativ 96 de kilometri de peninsulă, iar cele 154 de persoane aflate la bord au fost evacuate în cursul unei operaţiuni de salvare. În urma naufragiului, nava a deversat 185.000 de litri de combustibil.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: nava Argentina Antarctica
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close