Antena 3 CNN Externe O navă cu 28 de turiști a dispărut în Borneo

O navă cu 28 de turiști a dispărut în Borneo

O navă cu 28 de turiști a dispărut în Borneo
Sursa foto: Foto: Pixabay
29 Ian 2017   •   08:11

O navă care transporta 31 de persoane, între care 28 de turişti chinezi, a fost declarată dispărută în zona malaeziană a insulei Borneo, a anunţat duminică un responsabil al Gărzii de coastă locale, citat de AFP. 

"Proprietarul navei a comunicat sâmbătă seara dispariţia, iar noi am lansat cercetări", a declarat un purtător de cuvânt al Agenţiei malaeziene de supraveghere maritimă (MMEA). 

În afară de turişti, la bordul vasului se mai aflau căpitanul său şi doi membri ai echipajului. Condiţiile meteorologice erau nefavorabile sâmbătă. 

Ambarcaţiunea plecase sâmbătă dimineaţa cu destinaţia unei insule din Marea Chinei de Sud, situată la 60 km vest de Kota Kinabalu, capitala statului Sabah, în nordul insulei Borneo. 

"Toate rudele persoanelor aflate la bord şi eu însumi sperăm în succesul operaţiunilor de căutare şi salvare", a declarat ministrul turismului statului Sabah, Masidi Manun. "Forţele noastre fac tot ce pot mai bine", a adăugat el. 

Consulul general al Chinei la Kota Kinabalu a contactat guvernul malaezian pentru a-i cere să facă tot posibilul pentru salvarea cetăţenilor chinezi, a indicat la rândul său Ministerul de Externe chinez. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Malaezia nava turisti disparut
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close