Antena 3 Externe O nouă avertizare de călătorie în Turcia, după decretarea stării de urgență. Ce înseamnă asta pentru români

O nouă avertizare de călătorie în Turcia, după decretarea stării de urgență. Ce înseamnă asta pentru români

21 Iul 2016   •   12:51
O nouă avertizare de călătorie în Turcia, după decretarea stării de urgență. Ce înseamnă asta pentru români

MAE a emis joi o nouă avertizare de călătorie în Turcia, după ce a fost decretată stare de urgenţă pentru trei luni, ministerul recomandând românilor să fie precauţi şi vigilenţi, însă precizează că decizia Guvernului turc nu implică restricţionarea libertăţii de circulaţie a turiştilor străini.

"Având în vedere că situaţia de securitate din Turcia se menţine instabilă, cu precădere în aria capitalei Ankara şi a oraşului Istanbul, MAE reiterează avertismentul adresat cetăţenilor români aflaţi sau care se deplasează în această ţară de a rămâne extrem de precauţi şi vigilenţi, evitând implicarea în orice manifestaţii sau alte evenimente publice care ar putea degenera în violenţe", potrivit unui comunicat de presă emis joi de MAE.

Ministerul anunţă că Guvernul turc a decretat stare de urgenţă pentru trei luni pe întreg teritoriul ţării începând de miercuri. De asemenea, MAE precizează că potrivit informaţiilor furnizate de autorităţile turce, instaurarea stării de urgenţă nu are ca efect direct restricţionarea libertăţii de circulaţie a populaţiei civile, nici a turiştilor străini.

De asemenea, MAE este în permanent contact cu autorităţile turce în vederea informării, în timp real, cu privire la evoluţia situaţiei. Totodată MAE precizează că este necesară informarea permanentă asupra evoluţiei interne din acest stat şi verificarea disponibilităţii mijloacelor de transport înspre sau dinspre Turcia.

 

Ce alte măsuri pot fi luate în cazul stării de urgență:

- Constituţia permite restrângerea drepturilor de bază

- Interdicţia de a circula pe timpul nopţii

- Interzicerea adunărilor și  protestelor de orice fel

- Restrângerea totală a accesului la internet

- Interzicerea ziarelor, revistelor și cărților

- Controlarea tuturor formelor de difuzare şi publicare de texte, imagini, filme şi fişiere audio

- Percheziționarea persoanelor, vechiculelor sau proprietăților fără mandat

- Îngrădirea sau evacuarea anumitor zone considerate suspecte

- Statul poate prelua controlul asupra traficului pe uscat, pe mare şi în aer

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
x close