Antena 3 CNN Externe O pacientă de 41 de ani a învins boala cauzată de bacteria E. coli, responsabilă de moartea a 19 persoane

O pacientă de 41 de ani a învins boala cauzată de bacteria E. coli, responsabilă de moartea a 19 persoane

O pacientă de 41 de ani a învins boala cauzată de bacteria E. coli, responsabilă de moartea a 19 persoane
Sursa foto: Foto: Antena 3
05 Iun 2011   •   13:30

Bacteria E. coli afectează serios vînzările producătorilor români de castraveţi. Ministerul Agriculturii solicită Comisiei Europene soluţii pentru despăgubirea acestora. De când s-au sistat exporturile către Cehia şi Germania, pierderile producătorilor se ridică la 100.000 de euro pe zi. Până acum 19 persoane şi-au pierdut viaţa din cauza bacteriei.

Au fost însă şi cazuri fericite, de pacienţi care au reuşit să învingă boala.

Nicoletta Pabst, de 41 de ani, a declarat că primele simptome ale bolii au apărut la începutul săptămânii trecute. Analizele nu au indicat că că ar fi ceva în neregulă, iar medicii au trimis-o acasă. Peste noapte însă starea femeii s-a înrăutăţit.

Primele zile în spital au fost cele mai grele.

Pacienta a fost interogată în privinţa alimentelor mâncate şi, ca o măsură de precauţie, copiii ei nu au mai mers la şcoală.

Femeii i s-au pus perfuzii şi a fost tratată şi cu antibiotice, asta în ciuda avertismentului ministrului german al sănătăţii, care a recomandat ca antibioticele să nu fie folosite pentru vindecarea bolii. Se pare însă că tratamentul a dat roade, iar după o săptămână de stat în spital, pacienta a fost externată.

Tulpina bacteriei E. coli este una foarte rară şi nu a mai fost întâlnită până acum în cazul unei epidemii. Comisia Europeană a anunţat că e dispusă să trimită o echipă de specialişti în Germania pentru a descoperi mai repede sursa contaminării şi un antidot.

 


×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close