Antena 3 CNN Externe O reţea de proxeneţi români din Franţa a fost anihilată

O reţea de proxeneţi români din Franţa a fost anihilată

O reţea de proxeneţi români din Franţa a fost anihilată
Sursa foto: Foto: lankanstuff.blogspot.com
de S.T.    |    11 Dec 2012   •   08:23

O reţea de presupuşi proxeneţi, care obliga tinere românce să se prostitueze în Franţa, a fost destructurată cu arestări în Franţa şi România, a anunţat luni o sursă din cadrul poliţiei.

În Franţa, un bărbat reţinut într-un alt dosar la Bourges a fost arestat la 6 decembrie împreună cu o tânără acuzată că a supravegheat alte prostituate în numele proxeneţilor, informează Mediafax.

Simultan au avut loc arestări în România în prezenţa anchetatorilor francezi, alţi patru presupuşi proxeneţi fiind închişi în aşteptarea transferului lor în Franţa, în virtutea unui mandat de arestare european. Printre aceştia figurează o femeie care apare ca fiind şefa organizaţiei, pe care o conducea împreună cu membrii familiei.

Potrivit unei surse din cadrul poliţiei, această "matroană" deţinea o "porţiune de drum" pe drumul naţional 7 în Loiret, prostituatele fiind nevoite să îi dea toate câştigurile lor şi muncind sub supravegherea unor femei, "primele fete".

În paralel, unul dintre "reprezentanţii" săi în Franţa, bărbatul încarcerat la Bourges, a pus în funcţiune propria reţea, aducând femei pe care le forţa să îi ramburseze o "datorie de 5.000 de euro", a precizat sursa citată.

Peste 80% dintre cele 18.000-20.000 de prostituate din Franţa sunt de origine străină, faţă de 20%  în anii '90, potrivit unui raport parlamentar.

×
Subiecte în articol: Franta francezi proxeneti prostituate
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close