Antena 3 Externe O tânără violată a fost ucisă în timp ce se îndrepta spre tribunal. I-au dat foc și au lăsat-o să ardă de vie. O țară întreagă e în stare de șoc!

O tânără violată a fost ucisă în timp ce se îndrepta spre tribunal. I-au dat foc și au lăsat-o să ardă de vie. O țară întreagă e în stare de șoc!

05 Dec 2019   •   14:24
O tânără violată a fost ucisă în timp ce se îndrepta spre tribunal. I-au dat foc și au lăsat-o să ardă de vie. O țară întreagă e în stare de șoc!
Sursa foto: Foto: Pexels

O tânără în vârstă de 23 de ani, victima unui viol, a fost stropită cu benzină şi incendiată de o bandă de cinci bărbaţi, printre care se afla şi violatorul, în timp ce se îndrepta joi spre tribunal, în nordul Indiei, a anunţat poliţia, declanşând o revoltă populară împotriva flagelului infracţiunilor împotriva femeilor, relatează agenţia Reuters.

Săptămâna trecută, mii de indieni au protestat în mai multe oraşe după ce o tânără de 27 de ani, medic veterinar, a fost violată şi ucisă la Hyderabad, oraş din sudul ţării.

O țară întreagă e în stare de șoc. Se cer pedepse aspre pentru violatori

Protestatari şi parlamentari fac presiuni asupra instanţelor să judece în procedură accelerată cazurile de viol, şi cer pedepse mai aspre.

Tânăra atacată joi se află în stare critică, a declarat medicul D.S. Negi de la spitalul din Lucknow, capitala statului nordic Uttar Pradesh.

Femeia se îndrepta spre gară pentru a lua trenul spre localitatea unde urma să ia parte la o audiere, când un grup de bărbaţi a stropit-o cu benzină şi i-a dat foc, a precizat poliţia.

Toţi cei cinci atacatori au fost arestaţi, a comunicat poliţia din statul Uttar Pradesh pe Twitter.

Potrivit documentelor consultate de Reuters, tânăra depusese plângere la poliţia din districtul Unnao în luna martie, reclamând un viol ce ar fi avut loc sub ameninţarea pistolului în decembrie 2018.

Presupusul violator a fost încarcerat, dar eliberat pe cauţiune după o săptămână.

Uttar Pradesh, cel mai populat stat al Indiei, şi-a câştigat o tristă notorietate pentru cazurile de viol, doar din 2017 fiind raportate peste 4.200.

Guvernul din Uttar Pradesh, controlat de Partidul Bharatiya Janata (BJP) al premierului de la New Delhi, Narendra Modi, a fost acuzat în luna iulie de grupări de opoziţie că îl protejează pe un deputat acuzat de viol.

Sursă: Agerpres
×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close