Antena 3 Externe O țară din Uniunea Europeană va testa obligatoriu călătorii care vin din Rusia, Marea Britanie și Cipru

O țară din Uniunea Europeană va testa obligatoriu călătorii care vin din Rusia, Marea Britanie și Cipru

de Alexandru Negrici    |    21 Iul 2021   •   18:29
O țară din Uniunea Europeană va testa obligatoriu călătorii care vin din Rusia, Marea Britanie și Cipru

Croația va impune teste COVID-19 obligatorii pentru vizitatorii care vin din Marea Britanie, Rusia și Cipru începând cu 26 iulie, a declarat miercuri institutul de sănătate al statului, conform Reuters.

„Datorită înrăutățirii situației epidemiologice din Regatul Unit, Cipru și Rusia, ca măsură suplimentară pentru persoanele care sosesc din aceste țări, va fi necesar un test negativ (COVID-19) indiferent dacă sunt vaccinați sau au avut deja boala ", se spune în declarație.

Croația se așteaptă la un număr tot mai mare de sosiri de turiști din Marea Britanie în următoarele săptămâni, după ridicarea celor mai multe restricții legale privind contactele sociale din Anglia.

Economia Croației se bazează pe o industrie turistică care reprezintă aproape 20% din produsul intern brut (PIB).

Miercuri, Croația a raportat 191 de cazuri noi de COVID-19. În ultimele 10 zile, numărul cazurilor a crescut, mai ales în unele regiuni de pe coasta Adriaticii.

Conform măsurilor deja în vigoare, oamenii care sosesc din India trebuie testați, în timp ce cei care sosesc din Brazilia, Africa de Sud și arhipelagul Tanzaniei Zanzibar trebuie să stea în carantină timp de 14 zile.

×
Subiecte în articol: uniunea europeana Croatia

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close