Antena 3 CNN Externe Obama cere salvarea imediată a economiei americane, înainte de a fi prea târziu

Obama cere salvarea imediată a economiei americane, înainte de a fi prea târziu

Obama cere salvarea imediată a economiei americane, înainte de a fi prea târziu
09 Ian 2009   •   04:41

Preşedintele ales al SUA a cerut luarea unor măsuri drastice pentru a preveni înrăutăţirea situaţiei economice. În primul discurs important de la alegeri, Obama a cerut Congresului să treacă repede la aprobarea pachetului de stimulare economică de 800 milioane de dolari.
?Nu cred că este prea târziu să schimbăm cursul, dar va fi dacă nu trecem la acţiuni drastice cât mai repede. Dacă nu facem nimic, această recesiune s-ar putea întinde ani. Este o criză precum nu am mai văzut în toată viaţa noastră?, declara acesta în cadrul unui discurs în Virginia.
?O lume care depinde de tăria economiei noastre priveşte şi aşteaptă ca America să fie lider încă o dată şi aceasta vom face?, crede preşedintele SUA. El a subliniat că de vreme ce dobânda de referinţă a ajuns aproape de zero, iar activitatea economică şi împrumutul tot scad, depinde de guvern să acţioneze.
?Doar guvernul poate da impulsul pe termen scurt necesar să ne ridice din recesiune. În fiecare zi în care aşteptăm, şi mai mulţi americani îli pierd slujbele, mai multe familii îşi pierd economiile, mai multe vise vor fi negate, iar naţiunea se va sfufunda şi mai mult în criza pe care la un moment dat am putea să nu o mai reversăm?.
Circa 40% din planul de stimulare economică a lui Obama se bazează pe relaxare taxelor.
Obama a promis, de asemenea, o diminuare a impozitelor cu 1.000 de dolari pentru 95% dintre gospodăriile americane . În acelaşi discurs, Barack Obama a promis că va dubla producţia de energie alternativă în decurs de trei ani, urmând să îmbunătăţească eficacitatea energetică pentru două milioane de locuinţe.
Antena3.ro

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close