Antena 3 CNN Externe Obama: Eforturile pentru contracararea epidemiei de Ebola sunt prea lente

Obama: Eforturile pentru contracararea epidemiei de Ebola sunt prea lente

Obama: Eforturile pentru contracararea epidemiei de Ebola sunt prea lente
Sursa foto: Foto: Intact Images
25 Sep 2014   •   20:33
Eforturile pentru contracararea epidemiei de febră hemoragică Ebola în vestul Africii sunt prea limitate şi prea lente, a declarat preşedintele american Barack Obama. Liderul american a lansat un apel pentru o largă mobilizare internaţională, relatează AFP.

"Nu avansăm suficient de rapid, nu sunt suficiente acţiuni", a declarat Obama în cadrul unei reuniuni a Naţiunilor Unite pe tema epidemiei.

"Oprirea epidemiei de Ebola este o prioritate pentru Statele Unite, dar nu putem face singuri acest lucru", a spus liderul american.

"Ştim din experienţă că reacţia la o epidemie de o asemenea amploare trebuie să fie rapidă şi susţinută. Oprirea epidemiei este în interesul lumii întregi. Oprirea epidemiei de Ebola este o prioritate pentru Statele Unite", a adăugat Obama.

Banca Mondială a anunţat joi suplimentarea de la 230 la 400 de milioane de dolari ajutorul destinat ţărilor vest-africane afectate de febra hemoragică Ebola.

"Lumea poate stopa epidemia de Ebola şi trebuie să facă acest lucru acum", a declarat, la rândul său, Ban Ki-moon, secretarul general al Naţiunilor Unite.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close